Conceptul metodologiei Agile – de ce este atat de importanta parcurgerea unui curs in acest sens, in domeniul business-ului

Perceptia generala asupra agilitatii si a metodologiilor agile, in domeniul business-ului, a devenit extrem de ambigua, in ultimul timp, din cauza seriilor lungi de proiecte esuate si transformari organizationale, care au aruncat o umbra nefavorabila asupra rezultatelor incontestabile, generate in urma contributiei acestora. Totusi, agilitatea este perfect adaptata asteptarilor – dar numai daca este aplicata in mediul potrivit.

Pe scurt, conceptul de Agile este un mindset, ce  include raspunsul la intrebarea: „Este necesara o abordare Agile?”, atunci cand in timpul implementarii unei afaceri apar schimbari si este nevoie urgenta de o abordare specifica. 

Care este scopul aprofundarii unui curs de metodologie Agile pentru un antreprenor

Un curs legit de Agile metodologie este disponibil pe site-ul Edu, al carui scop este tocmai acela de aprofundare a filosofiei conceptului in sine, lasandu-le antreprenorilor o serie de cunostinte utile, ce nu sunt la fel de sintetizate si in alte parti.

Pentru un antreprenor la inceput de drum, cursurile in domeniul business-ului sunt mai mult decat esentiale, iar acesta, anterior mentionat, este unul dintre cele mai importante in lumea afacerilor. Iata cateva motive pentru care orice om de afaceri are nevoie de acest curs:

  • pe o piata saturata, cu o concurenta acerba, un business-person trebuie sa reactioneze, in mod constant la ideile si inovatiile concurentilor si trebuie sa evolueze continuu. Planificarea detaliata poate functiona doar pe termen scurt; pe termen lung, sunt necesare obiective clare, dar planuri flexibile;
  • cand afacerea dispune de un produs ce trebuie sa indeplineasca standarde serioase intr-un mediu instabil, este nevoie de spatiu pentru modificari in planuri, astfel ramanand posibila optiunea de a reactiona la orice schimbare;
  • in cazul in care produsul necesita research suplimentar (de exemplu, cercetari in domeniul fizicii sau al chimiei, studii asupra medicamentelor etc.), planurile sunt iarasi, imprecise, si este nevoie de flexibilitate.

In concluzie, cursul mentionat mai sus, este ghidul perfect pentru dezvoltarea calitatilor antreprenoriale ale unui om de afaceri, prezentand, de asemenea, raspunsuri si solutii la toate situatiile descrise anterior si nu numai. 

Articolul Conceptul metodologiei Agile – de ce este atat de importanta parcurgerea unui curs in acest sens, in domeniul business-ului apare prima dată în Stiri Zilnic.