3 metode de hidroizolare a  fundației  Care este cea mai bună metodă?

Ce înseamnă hidroizolatia fundației

Procesul de hidroizolatie fundatie implică prevenirea pătrunderii apei subterane și a umidității prin pereții fundației unei clădiri, ceea ce poate duce la deteriorarea spațiilor interioare sub nivel (cum ar fi subsolurile) și prevenirea deteriorării structurii fundației în sine.

Tipuri de impermeabilizare a fundației

 Există diferite metode de hidroizolație răspund nevoilor diverse de construcție și condițiilor de mediu.

  1. Membranele impermeabile, 
  2. Mortare hidroizolante pe baza de ciment 
  3. Soluții tehnologice avansate, hidroizolarea cristalină.

Impermeabilizarea fundatiei prin tehnologia cristalina

Spre deosebire de metodele convenționale de hidroizolație a fundației în  care aplică o membrană sau o acoperire pe suprafața acesteia, tehnologia de impermeabilizare cristalina etanșează porii și capilarele din interiorul betonului. Aceasta reacționează în contact cu molecula de apa pentru a dezvolta microcristale care vor etanșara fisurile viitoare. 

CUM FUNCTIONEAZÃ?

Hidroizolația cristalină este furnizată sub formă de pulbere uscată,  foarte ușor de utilizat. Este compusă din ciment Portland, nisip de siliciu și alte substanțe chimice active brevetate.  Aceste substanțe chimice reacționează cu apa pentru a determina creșterea cristalelor care  vor umple porii, capilarele și fisurile de până la 0,5 mm din masa de beton. Atâta timp cât umiditatea este prezentă, substanțele chimice cristaline vor continua să reacționeze și să dezvolte cristale.

CUM SE APLICĂ?

Materiale cristaline  se pot aplica în diferite moduri  cum ar fi:

  1. Materialul poate fi adăugat în cifa ca aditiv de impermeabilizare,  înainte de turnare direct in cifa. 

Când este utilizat ca aditiv, au loc aceleași reacții chimice, dar costul este redus prin eliminarea forței de muncă asociate cu aplicarea unui tratament de suprafață. În plus, utilizarea hidroizolației cristaline ca aditiv, eliminând programarea și întârzierile construcției

Deoarece materialul este adăugat la amestecul de beton direct  în cifa, formarea cristalină are loc uniform în întreaga structură, mai repede. Pe lângă impermeabilizare, amestecul cristalin poate reduce fisurarea prin contracție și crește rezistența la compresiune. Acest lucru se poate datora faptului că apa este absorbită în structura cristalină. Impermeabilizantii cristalini sunt compatibili cu super-plastifianți, agenți de antrenare a aerului, reductori de apă, cenușă zburătoare, și alte ingrediente utilizate pentru a îmbunătăți performanța amestecurilor moderne de beton, cel mai bine este să verificați cu producătorul pentru a vă asigura că nu există incompatibilități. cu alte elemente ale amestecului de beton, în special cu materialele de întârziere a prizei betonului.

2. Aplicare prin pensulare partea negativă sau pozitiva a fundatiei

Acolo unde structurile subterane existente se confruntă cu infiltrații de apă din cauza membranelor exterioare sau a sistemelor de acoperire defectuoase, problema poate fi remediată prin aplicarea hidroizolatiei cristaline pe partea negativă (interior) a structurii. În aceste condiții, acoperirile de suprafață – în funcție de aderență –se decojesc atunci când umiditatea care se infiltrează prin beton din exterior dizolvă mineralele solubile și le depune sub înveliș sub formă de eflorescență. Deoarece hidroizolația cristalină pătrunde în beton și astupă porii de sub suprafață, oprește infiltrarea apei în beton înainte de a ajunge la suprafața interioară

PRINCIPALE BENEFICII ALE IMPERMEABILIZARI FUNDATIEI

Pe lângă proprietățile superioare de impermeabilizare și etanșare, tehnologia de hidroizolație cristalină oferă o serie de alte beneficii:

1.Hidroizolație permanentă pe termen lung: devine o parte integrantă a matricei de beton, astfel încât nu se va fisura, decoji, rupe sau uza – chiar și împotriva presiunii hidrostatice ridicate. Aplicațiile cristaline devin mai eficiente cu timpul.

2.Protejează armatura: impemeabilizarea cristalina sporește longevitatea structurilor de beton prin prevenirea coroziunii oțelului de armare, care apare adesea atunci când sare, cloruri sau alți contaminanți pe bază de apă se infiltrează în beton.

3.Autorepara fisuri de până la 0,5 m pe toata durata de viata a fundației

4. Este non-toxic

5. Rezistă la presiunea hidrostatică extremă de la suprafața pozitivă sau negativă a fundație de beton

6. Îmbunătățește durabilitatea betonului

Economie timp și costuri în programarea construcției: materialul se adaugă în cifa, astfel încât nu este nevoie să așteptați pentru  aplicarea membranei

Tehnologia de impermeabilizare cristalina poate fi utilizata în aproape orice proiect. Este recomandat pentru fundații , parcări subterane, gropi de lift; bazine, piscine; poduri, baraje, tuneluri și conducte.

Tehnologia cristalina s-a dovedit a fi  mai eficienta în zonele expuse la presiuni hidrostatice ridicate, cum ar fi fundațiile, subsoluri și rezervoarele de retentie a apei. Este o alternativă excepțională la metodele tradiționale de impermeabilizare datorită permanenței, fiabilității și ușurinței de aplicare.

Articolul 3 metode de hidroizolare a  fundației  Care este cea mai bună metodă? apare prima dată în Stiri Zilnic.