Cum sa alegi cele mai bune detectoare camere

Desi nu ai crede ca cineva te-ar putea spiona vreodata, exista situatii in care s-ar putea sa descoperi ca au fost dezvaluite imagini sau informatii clasificate care ti-ar putea afecta reputatia. 

Cei mai vizati pot fi oamenii de afaceri importanti, persoane publice sau cei care sunt implicati intr-un proces la un moment dat. Indiferent de situatie, daca banuiesti ca te poate spiona cineva, este bine sa fii mereu pregatit cu detectoare camere

Tipuri de detectoare camere

In functie de model, detectoarele de camere pot identifica microfoane spion, camere video sau microfoane, recordere sau pot detecta daca un telefon mobil este interceptat. In functie de forma, detectoarele arata ca o servieta sau un laptop, altele pot arata ca un telefon mobil vechi cu antena, dar exista si detectoare discrete care sunt sub forma de stilou, card, stick USB, breloc etc. Iata cum functioneaza:

Cum sa alegi cel mai bun detector – caracteristici si functii necesare

Inainte de a alege un dispozitiv pentru a detecta camerele ascunse, trebuie sa intelegi si cum functioneaza. Iata care sunt caracteristicile de retinut:

Frecventa de acoperire

Mai intai trebuie sa stii ca un dispozitiv nu va detecta toate frecventele folosite in spionaj. Exista un total de 25 de miliarde de astfel de frecvente si un dispozitiv poate detecta doar zeci de mii. De aceea ar trebui sa cauti un dispozitiv cu cea mai mare acoperire posibila. 

Cele care pot acoperi spectrul intre 0,5MHz si 25GHz sunt ideale deoarece acestea sunt frecventele radio folosite de majoritatea spionilor. Modelele profesionale pot acoperi frecvente mai mari, dar si semnale mobile 2G, 3G si 4G sau Wi-Fi si Bluetooth, care sunt transmise la 2,4GHz si 5GHz. 

Pentru o mai mare securitate, trebuie sa alegi mai multe dispozitive care acopera anumite frecvente, pentru ca astfel, vei avea o detectie mai precisa. Un astfel de model de detector camere poate scana microfoane radio, camere video ascunse Wi-Fi separat si simultan, dar si pe cele care ruleaza pe frecvente 3G sau 4G.

Precizia detectarii

Aceasta este data de filtrele de semnal si de setarea sensibilitatii:

Filtre – pot separa semnalele emise de dispozitivele spion de alte semnale produse de diferite dispozitive, cum ar fi undele radio sau cu microunde. Se recomanda detectoare camere cu microprocesor, care pot identifica si separa cu precizie tipurile de semnale si le vor marca pe cele care nu sunt periculoase. In acest fel, pe viitor, detectorul le va ignora pe cele care sunt deja marcate ca sigure si te va ajuta sa identifici mai usor dispozitivele spyware.

Reglarea sensibilitatii – detecteaza puterea semnalului transmis si iti ofera cea mai precisa locatie a camerei spion. Cu cat nivelul de sensibilitate este mai mare, cu atat mai repede vei identifica sursa pe care o cauti. Este de preferat sa reglezi nivelul de sensibilitate, pentru o precizie mai mare.

Articolul Cum sa alegi cele mai bune detectoare camere apare prima dată în Stiri Zilnic.