De ce echipament de vanatoare ai nevoie?

Pentru a te bucura din plin de o zi de vanatoare, este necesar sa fii bine echipat, in functie de bugetul tau si de tipul de vanatoare practicat. Daca esti invitat la vanatoare sau tocmai ai achizitionat o proprietate de vanatoare si cauti informatii despre ce echipament de vanatoare iti este necesar, iata toate sfaturile de care ai nevoie.

Ce imbracaminte pentru vanatoare?

Baza unei tinute de vanatoare este sa fie adaptata conditiilor meteo. Sezonul de vanatoare se intinde din septembrie pana in martie: este necesar sa ai imbracaminte calda, usoara si impermeabila, care sa nu-ti impiedice miscarile, si cizme confortabile. In caz de ploaie, suprapantalonii te mentin uscat. Manusile din microfleece, caciula si fularul pentru gat vor completa echipamentul vanatorului.

Daca esti invitat la o vanatoare sociala, eleganta este cheia: jachete din tweed sau catifea, camasa si cravata pentru barbati, palarie din pasla sau sapca englezeasca etc.

In mod traditional, hainele de vanatoare serveau drept camuflaj si, prin urmare, isi trageau nuantele din culorile naturii. Din motive de siguranta, a devenit esential sa obtii echipamente de siguranta (veste si sepci care stralucesc in intuneric) pentru a fi vazute de departe sau pentru a purta culori vizibile.

Care este echipamentul potrivit in functie de tipul de vanatoare?

Pentru multe persoane, vanatoarea este o distractie foarte populara. Combina activitatea fizica si adrenalina. Dar ai nevoie de ceva echipament pentru a o practica in cele mai bune conditii. Gasesti aici echipamentul de care ai nevoie pentru a vana.

Exista mai multe tipuri de vanatoare si pentru fiecare dintre ele vanatorul trebuie sa ofere accesorii foarte specifice. Cu toate acestea, toate activitatile de vanatoare au imbracaminte in comun.

  • Vanatoare fara arme

Este foarte posibil sa vanezi fara a folosi arme de foc. Vanatorii fara arme folosesc in principal arcuri si sageti. Ei folosesc dihori pe care ii introduc in gaura iepurilor pentru a-i scoate afara. Cat despre vanatoarea tacuta, este o vanatoare individuala, deoarece obiectivul ei este sa se apropie cat mai mult de prada. Va trebui sa te echipezi cu tinute de camuflaj cu masca, palarie si manusi in functie de temperatura, precum si cizme. 

  • Goana

Aceasta forma de vanatoare este dedicata atat vanatului mic, cat si vanatului mare. Goana cere ca vanatorii sa se separe in doua grupe: unii care vor trebui sa orienteze vanatul catre al doilea grup compus din tragatori care vor ucide apoi prada. In general, trebuie sa astepti cateva ore. 

  • Vanatoarea de sange

Pentru acest tip de vanatoare, vanatorul trebuie sa fie insotit de caini care vor trebui sa urmareasca animalele ranite pe multi kilometri datorita simtului lor olfactiv. Acest proces poate parea deosebit de crud, dar scopul sau principal este de a gasi animale ranite si de a le scurta suferinta. 

Articolul De ce echipament de vanatoare ai nevoie? apare prima dată în Stiri Zilnic.