Ce include un pachet complet de igienizare dentară profesională şi de ce este important?

Perierea dinţilor de două  ori pe zi şi folosirea apei de gură, atei de gură, a duşului bucal nu este suficientă pentru curăţarea completă a danturii. De aceea, din ce în ce mai mulţi pacienţi se prezintă la o clinica stomatologica in Brasov pentru a beneficia de un pachet complet de igienizare dentară profesională astfel încât să fie eliminată placă bacteriană şi tartrul acumulat de-a lungul timpului. Procedurile medicale cele mai des intalnite de igienizare dentară completă sunt reprezentate de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional şi tratament air flow.

Se recomandă ca o dată la şase luni sau chiar mai des în cazul pacienţilor fumători să se prezinte la medicul specialist pentru un control de rutină în scopul depistării eventualelor afecţiuni dentare şi gingivale în fazele incipiente. Astfel sunt mult mai uşor de tratat cariile şi de menţinut statusul dentar actual, realizând un pachet de igienizare dentară completă.

Ce reprezintă procedurile de igienizare dentară?

Prima şi cea mai importantă procedura de igienizare dentară este legată de detartrajul cu ultrasunete. Acest detartraj nu afectează dintele, ci îl  curăţă de tartrul de la suprafaţă cu ajutorul ultrasunetelor. Tartrul se depune şi se formează pe dinţi din cauza mineralizării resturilor alimentare aflate în contact cu bacteriile din cavitatea bucală, în special în cazul în care igiena orală nu este realizată în mod corespunzător prin periaj. În urma detartrajului cu ultrasunete sunt eliminate depozitele de tartru şi se scade semnificativ riscul unei afecţiuni gingivale, fiind menţinută sănătatea orală.

După detartrajul cu ultrasunete pacientul este supus periajului profesional, fiind realizat folosind instrumente cu mişcări circulare prevăzute cu o periuţă pe care sunt aplicate paste speciale ce ajută la netezirea suprafeţelor dentare prin granulaţii medii sau mari. Medicul specialist este cel ce alege pasta potrivită pentru fiecare pacient în parte.

Procedura de airflow ajuta la eliminarea resturilor de tartru rămase în locurile greu accesibile, astfel încât pacientul să beneficieze de o curăţare în profunzime. Un tratament cu air flow ce urmează detartrajului  şi periajului profesional asigura efecte benefice în ceea ce priveşte sănătatea orală optimă. 

Avantajele detartrajului cu ultrasunete

Pentru îndepărtarea tartrului de pe suprafeţele dentare, cel mai indicat este detartrajul cu ultrasunete, realizat cu instrumente speciale ce generează vibraţii specifice cu frecvenţe cuprinse între 25000 şi 40000 de Hz, care distrug depunerile de tartru, suprafaţa dintelui rămânând intactă şi smaltul dentar fiind neafectat.

Detartrajul cu ultrasunete este eficient, rapid, este realizat într-o singură şedinţă, iar pentru obţinerea rezultatelor maxime de igienizare dentară completă şi profesională se recomandă şi periajul profesional şi air flow, în care dinţii sunt curăţaţi în mod minuţios şi pacientul are un zâmbet strălucitor la final.

Deşi în urma detartrajului pacienţii vor resimţi un uşor disconfort în primele zile mai ales la consumul de alimente şi de băuturi reci sau fierbinţi, aceasta este o procedură foarte importantă.

Articolul Ce include un pachet complet de igienizare dentară profesională şi de ce este important? apare prima dată în Stiri Zilnic.