Rolul şi importanţa unei firme de proiectare în construcţia unei case

Pentru construcţia unei case este absolut necesară colaborarea cu o firmă de proiectare, însă multe persoane nu conştientizează acest lucru. Vor alege varianta construirii în regie proprie, unde cu siguranţă vor apărea diverse greşeli, fie în proiectare, fie la punerea în execuţie – toate acestea creând mai târziu, un real disconfort. Aşadar, este imperios necesară colaborarea cu profesioniştii în domeniu.

Acest lucru este valabil şi pentru proprietarul unei afaceri care are o idee pentru un proiect de construcție şi doreşte ca acesta să prindă viață. Pentru a face acest lucru, trebuie să apeleze la o echipă de proiectare, precum Cross Design. Înțelegerea exactă a ceea ce face o echipă de proiectare este importantă pentru înțelegerea rolului ei în cadrul proiectului în ansamblu.

Echipa de proiectare este în primul rând capabilă în a prelua ideea și a o aduce la viață folosind abilitățile ei profesionale. Rezultatul final va fi un design care va corespunde dorințelor clientului,  este fezabil și se încadrează în restricțiile bugetare pentru proiect.

Care sunt membrii echipei de proiect?

Aceasta este formată dintr-un arhitect și ingineri. Adesea, echipa în sine poate consta dintr-o firmă de arhitectură și o firmă de inginerie care angajează ei înșiși mai mulți arhitecți sau ingineri. În cazul proiectelor mai mici, este posibil să existe pur și simplu un arhitect sau un inginer însărcinat cu proiectul. Fiecare dintre aceste grupuri poate avea persoane specializate în domenii specifice de proiectare sau inginerie.

În ce constă procesul de proiectare?

Fiecare echipă de proiectare își va aborda propriul proces creativ în mod diferit. Acestea fiind spuse, faza de proiectare în sine are loc, în general, foarte curând după începerea proiectului. În prima fază a unui proiect, proprietarul abordează un manager de proiect de construcție pentru a-și prezenta ideea și a determina fezabilitatea proiectului. Dacă managerul proiectului de construcție stabilește că proiectul este fezabil, acesta va aduce la bord o echipă de proiectare într-o perioadă scurtă de timp.

Provocări în timpul procesului de proiectare

Cea mai mare provocare cu care se confruntă procesul de proiectare este defalcarea comunicării între diferitele entități implicate. Nu este dificil de înțeles de ce este importantă comunicarea în această perioadă de timp. Atât echipele de arhitectură cât și cele de inginerie necesită informații reciproce. Fără informațiile de care au nevoie, nu pot merge mai departe cu partea lor din proiect.

Soluția la această problemă revine managerului de proiect. Managerii de proiect care sunt integrați în proces vor lucra pentru a se asigura că membrii echipei au informațiile necesare pentru a-și finaliza partea de sarcină. Prin facilitarea fluxului de informații, managerii de proiect pot evita întârzieri costisitoare care rezultă din comunicarea slabă.

În concluzie,

Echipa de proiectare din industria construcțiilor are un rol important. Membrii echipei de proiectare sunt implicați în proiect pe parcursul întregului său ciclu de viață. Echipele de proiectare pot adăuga valoare proiectelor într-o varietate de moduri, de la un accent pe ingineria valorii până la implementarea practicilor de construcție durabile.

Articolul Rolul şi importanţa unei firme de proiectare în construcţia unei case apare prima dată în Stiri Zilnic.