Lapte de cocos

Laptele de cocos este o alternativă deosebit de delicioasă și sănătoasă la laptele clasic, de vacă. Deși se găsește în orice supermarket, poate fi preparat și în casă – iar rezultatul este de vis.

Laptele de cocos este un lichid alb, opac, extras din pulpa nucii de cocos. Are un gust bogat, care se datorează conținutului mare de ulei din cocos. Este popular printre persoanele care urmează un regim vegetarian sau vegan.

Totodată, laptele de cocos este un ingredient de nelipsit din bucătăriile din Asia de Sud, Africa de Est și de Vest, precum și din America Latină, unde laptele de cocos este folosit atât în supe și feluri principale, cât și în deserturi.

O porție de lapte de cocos de 100 de grame este deosebit de sănătoasă. Conține 44% din doza zilnică recomandată de mangan, 14% din cea de fosfor, 12% din cea de fier și 7% din cea de zinc. De asemenea, conține vitamina B6, vitamina C și vitamina E.

Pentru a face lapte de cocos la tine acasă, ai nevoie de o nucă de cocos, apă plată, o sită și un tifon – atât de simplu.

  1. Punem la încălzit apa plată și lăsăm câteva minute.
  2. Pulpa unei nuci de cocos se curăță bine, se taie în bucăți mici și se mărunțește la robotul de bucătărie.
  3. Apa încălzită se adaugă peste nuca de cocos din robotul de bucătărie și se amestecă bine, până apa este încorporată în nuca pasată.
  4. Într-o sită tapetată cu tifon se așază amestecul de nucă cu apă.
  5. Se strâng marginile tifonului și se începe să se stoarcă bine lichidul din miezul de nucă de cocos.
  6. Laptele rezultat este delicios și poate fi băut imediat sau folosit în tot soiul de rețete.

Foto: 123rf.com