Nuci umplute

Mod De Preparare

Rețeta de nuci umplute este una care ne aduce aminte de copilărie multora dintre noi. Nucile umplute se regăseau adesea printre deserturile puse pe mesele festive în familie.

Pentru a prepara rețeta de nuci umplute avem nevoie de forme speciale. Dacă nu avem unele vechi, rămase de la părinți sau bunici, aceste forme se pot găsi în piețe și chiar online.

Este adevărat că procesul de coacere a copjilor de nuci umplute este unul mai migălos. Dar gustul de nuci umplute, fragede de ți se topesc în gură, cu siguranță îi va cuceri chiar și pe cei mai mofturoși. Partea bună la acest desert este că, cu cât nucile stau mai mult, cu atât sunt mai fragede și mai gustoase.

Cum se fac nuci umplute cu cremă

Se amestecă bine untul cu zahărul până obținem o cremă fină. Se adaugă în compoziție ouăle unul câte unul. Făina se amestecă cu praful de copt și apoi se încorporează treptat. Se  frămantă aluatul, până se desprinde de pe marinile vasului.  Din aluatul obținut astfel, se modelează biluțe de dimensiunea unei nuci.  Se unge o formă în interior cu puțin ulei, se pun biluțele de aluat în ea. Apoi  se pune forma pe aragaz, se presează și se lasă pe foc câteva minute până se coc bine cojile de nuci umplute pe ambele părti.

Vom ști când sunt gata cojile pentru că se vor desprinde ușor de pe forma de copt. Marginile pe care le curățăm le păstrăm și le adăugăm în cremă.

Rețetă nuci umplute cu cremă

Rețetă nuci umplute cu cremă

Cum se face crema de nuci umplute

Marginile de aluat copt măruntite (sau 200 gr de biscuiți, în cazul în care nu vrem să folosim resturile rămase), se adaugă nuca măcinată, esenta de rom, cacaoa și gemul.  Peste ele,  se adaugă laptele fierbinte și amestecă până devine omogen.

Nucile preparate anterior se umplu cu cremă și apoi se unesc. Surplusul de umplutură se curăță, apoi se dau nucile prin zahăr pudră. Poftă bună!

Alte rețete apreciate: