Prăjitura Televizor

Mod De Preparare

Prăjitura Televizor sau prăjitura Budapesta este un desert foarte apreciat, cu care putem oricând să ne impresionăm familia și prietenii.

Rețeta de prăjitură Televizor îmbină într-un mod absolut delicios pandișpanul și blatul de cacao. Apoi se adaugă o minunată cremă de vanilie și, nu în ultimul rând, glazură de ciocolată.

Chiar dacă necesită un timp de preprare ceva mai ridicat, prăjitura Televizor merită efortul. Cu siguranță, rezultatul va fi apreciat de toată lumea.

Prăjitura Televizor se face în mai multe etape, pentru că avem de copt două feluri de blaturi, cel de cacao și pandișpan. Partea bună este că putem economisi timp, pentru că în perioada de coacere a unuia dintre aluaturi, pregătim restul ingredientelor.

Cum se face prăjitura Televizor

Facem prima dată blaturile de cacao. Se separă albușul de gălbenul.  Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu untul moale, se adaugă cacaoa, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt. Apoi se adaugă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava de dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt, aproximativ 20-25 de minute. Putem face testul scobitorii. Apoi se lasă la răcit.

În timp ce blatul de cacao stă la cuptor, pregătim blatul de pandișpan. Separăm gălbenușurile de albușuri.  Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt.  Se coace blatul în tava tapetată cu hârtie de copt. La fel, facem testul scobitorii. Se lasa apoi la răcit.

Până se coace pandișpanul, putem face crema de vanilie pentru minunata părjitură Televizor. Se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se dizolvă în puțină apă rece. Când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu până ce crema capătă consistenţă. Trebuie să amestecăm în continuu și cu grijă, să nu se prindă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează untul și esenţa de vanilie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.

Cum se asamblează prăjitura Televizor

Putem asambla prăjitura Televizor în tava în care am copt blaturile și pandișpanul. Sau pe orice altă suprafață dorim.  Se pune prima dată un blat de cacao, apoi jumătate din cremă. Urmează blatul de pandişpan și restul de cremă. La suprafață se pune iar blat de cacao.

Glazura pentru prăjitura Televizor se face astfel:  Punem toate ingredientele pentru glazură într-un vas și le lăsăm pe foc, până dau în clocot. Lăsăm glazura deoparte să se răcorească puțin,  apoi glazurăm prăjitura. Dăm la frigider până se întărește. Se taie în dimensiunile doire și Și prăjitura Televizor este gata de servit. Poftă bună!

Alte rețete apreciate: