3 trucuri pentru a face mașina să pară mai nouă

Cu trecerea timpului, mașinile de generație mai veche ies foarte ușor în evidență în trafic, nefiind nevoie să fii un specialist în domeniul auto pentru a le putea identifica cu foarte mare precizie. Dacă nu-ți dorești să te evidențiezi într-o astfel de manieră sau vrei să-ți scoți mașina la vânzare și tinzi spre un preț mai mare, trebuie să fii atent la câteva detalii.

Știm cu toții că, în general, detaliile fac diferența și prima impresie contează. Atunci când mașina ta este deja rulată de ani buni, anumite elemente încep să-i trădeze vârsta sau, mai rău, chiar să o facă să pară mult mai veche decât este în realitate.

Este vorba despre uzura obișnuită la care e supusă mașina, iar timpul își lasă o amprentă oricât de bine ai întreține-o, indiferent că o parchezi acasă în fața blocului sau în garaj.

Prin  urmare, iată cum ștergi fără mari investiții urmele trecerii timpului de pe mașina ta și cum o faci să pară mai nouă cu mulți ani. Aceste trucuri te-ar putea ajuta chiar și să obții o sumă mai mare de bani pe autoturismul tău, dacă dorești să-l vinzi în perioada următoare. Deși primează starea tehnică, trebuie să recunoaștem faptul că în calitate de cumpărător ești interesat și de felul în care arată o mașină, fiind important ca ea să pară de o generație cât mai nouă. 

Iată, deci, cei trei pași de bază pe care trebuie să-i urmezi:

1. Scapă de farurile îngălbenite

Trecerea anilor se vede cel mai frecvent pe farurile mașinii. Acestea devin mai mate, mai îngălbenite, iar lumina pătrunde prin geam din ce în ce mai slab. Un astfel de aspect nu avantajează deloc mașina, chiar dacă liniile sale sunt unele moderne, iar culoarea caroseriei este păstrată impecabil.

Înlocuiește regulat farurile mașinii, atunci când încep să prindă o nuanță gălbuie sau curăță-le așa cum îți recomandă specialiștii din service-urile autorizate.

2. Pune în valoare interiorul

Șoferii trebuie să știe faptul că interiorul mașinii este la fel de important ca exteriorul. 

În fond, acest spațiu este dedicat șoferului și pasagerilor și trebuie să-i facă pe aceștia să se simtă confortabil, într-un spațiu bine curățat, îngrijit și cu elemente care scot alungă monotonia din spectrul vizual. Dacă dorești ca mașina ta să arate interesant la interior, poți opta pentru seturi de covorașe de la Autogedal – care îți pun la dispoziție o paletă variată de designuri adaptate preferințelor variate ale șoferilor, numai bune pentru confortul și utilitatea celor ce se urcă în mașină.

3. Alege jante mai moderne

Jantele reprezintă, fără îndoială, unul dintre elementele exterioare ce au capacitatea de a transforma radical aspectul unei mașini, indiferent de model. 

Alege să optezi pentru jante proiectate în așa fel încât să aducă mașinii acel aer pe care ți-l dorești. Poate vrei să capete o alură mai sport sau mai clasică. Din fericire, pe piață există suficiente modele din care poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine și ceea ce-ți pune în valoare mașina.

În cele din urmă, nu uita să-ți cureți regulat mașina cu produse profesionale, la spălătorie și să o protejezi de furtuni sau soare extrem de puternic, pentru a menține în condiții optime luciul și nuanța naturală a vopselei.

Sursă foto: freepik.com

Articolul 3 trucuri pentru a face mașina să pară mai nouă apare prima dată în Stiri Zilnic.