Care sunt antrenorii care i-ar putea urma lui Carlo Ancelotti la Real Madrid? De ce are nevoie clubul

Real Madrid pare că se află pe drumul cel bun. Clubul tocmai a câștigat UEFA Champions League și campionatul intern și se află și în sezonul actual pe o poziție excelentă. Este cu siguranță una dintre favoritele pentru a câștiga La Liga și de această dată. Cu toate acestea, este clar că perioada petrecută de Carlo Ancelotti la cârma echipei nu mai poate dura mult. Italianul este a doua oară la Real și de fiecare dată a făcut performanță. E unul dintre cei mai mari antrenori din istorie. Dar vremurile se schimbă, fotbalul progresează și Real Madrid trebuie să rămână ancorată în prezent. Sau chiar să se uite spre viitor. Ori Ancelotti este întruchiparea trecutului. Un trecut glorios, desigur, dar tot trecut.

Așadar după plecarea lui Ancelotti, oricând va fi ea (cel mai probabil în următorii doi ani, totuși), Real trebuie să se orienteze spre antrenorii care vor duce clubul mai departe în următorul deceniu. Cei care sunt fanii pariurilor pe meciurile din La Liga, pot să stea liniștiți: Ancelotti va face performanță și în acest sezon. Însă dincolo de asta, cine va prelua echipa? Mai jos, câteva variante. 

Așadar, iată cele trei nume spre care ar trebui să se uite Real

  1. Thomas Tuchel

Prima variantă e și cea mai evidentă, însă Tuchel rămâne unul dintre marii antrenori din lumea fotbalului. Chiar dacă a fost dat afară recent de la Chelsea, Tuchel ar aduce un aer proaspăt cu el de care Real Madrid ar avea mare nevoie. Germanul preferă un joc ofensiv bazat pe un pressing puternic marcat de o disciplină tactică extraordinară. Trebuie menționat că Tuchel a plecat de la Chelsea mai degrabă din motive diplomatice (nu s-a mai înțeles cu conducerea și nici cu jucătorii nu stătea grozav) decât fotbalistice. Nimeni, nici măcar conducerea lui Chelsea, nu îi contestă valoarea ca antrenor. Sigur că Tuchel va avea nevoie să gestioneze un vestiar dificil la Real, ceea ce i-ar putea face viața mai grea, însă dacă se va adapta, ar putea forma o echipă extraordinară.

  1. Julian Nagelsmann

Antrenorul german este în prezent la Bayern Munchen, ceea ce ar putea face aducerea sa în capitala Spaniei destul de dificilă, însă este vorba de Real Madrid, probabil cel mai mare club din lume și oricine va fi tentat să ajungă acolo. Astfel, Nagelsmann ar putea să fie unul dintre numele care vor schimba jocul echipei, aducând o abordare modernă și plăcută ochiului. E unul dintre cei mai tineri antrenori din lume și asta se va simți.

  1. Jessie Marsch

Poate că aici e cel mai mare pariu, dar antrenorul american a început cu dreptul viața în Premier League și dacă va reuși clasări bune cu Leeds (adică în prima jumătate a clasamentului) printr-un joc atrăgător, de ce nu ar merita un job mai bun? De ce nu ar merita chiar să ajungă la cel mai mare club din lume? Real Madrid trebuie să își asume riscuri, iar Marsch ar merita.

Iată așadar trei nume spre care ar trebui să se uite Real Madrid.

sursa foto: unsplash.com

Articolul Care sunt antrenorii care i-ar putea urma lui Carlo Ancelotti la Real Madrid? De ce are nevoie clubul apare prima dată în Stiri Zilnic.