Cum sa te pregatesti pentru sezonul rece: 3 schimbari pe care TREBUIE sa le faci pentru o iarna usoara

Sezonul rece vine cu o multime de plusuri, printre care ocazia de a te bucura de sporturi de iarna, cum ar patinajul, mersul cu sania sau ski-ul, dar si unele dintre cele mai frumoase sarbatori ale anului, Craciunul si Anul Nou. Iarna aduce schimbari nu numai in ceea ce priveste vremea, ci si in privinta fusului orar, odata cu trecerea la ora de iarna. 

 Daca iti doresti o iarna usoara, fara stres si probleme legate de vremea rece si conditiile meteo neprietenoase, exista cateva mici schimbari pe care le poti face din timp

 Descopera cum sa te pregatesti eficient si usor pentru sezonul rece

  1. Modificari de garderoba

 Vremea rece impune o tinuta adecvata. Din pacate, frigul nu este deloc prietenos cu corpul si produce un disconfort destul de serios. Mai mult, expunerea la frig streseaza organismul, fortandu-l sa consume resurse suplimentare pentru a se adapta temperaturilor scazute, ceea ce inseamna un sistem imunitar mai slab.

 Pregateste-ti din timp garderoba de iarna pentru a evita surprize neplacute. Ce elemente nu trebuie sa lipseasca din dulapul tau pentru a face fata frigului corespunzator? Ei bine, cel mai important element este geaca. Alege o geaca de dimensiuni potrivite, suficient de groasa pentru a iti tine de cald la temperaturi sub 0 grade si de preferat accesorizata cu o gluga care sa te protejeze de ploaie, lapovita si zapada.

 Pe langa geaca, vei avea nevoie si de incaltaminte adecvata pentru zapada si ghetus, accesorii precum fular, manusi sau caciula si de pantaloni si pulovere groase.

  1. Incalzirea casei

 Sezonul rece nu aduce temperaturi scazute doar la exterior, ci si la interior. Incalzirea casei trebuie sa functioneze perfect pentru a-ti asigura confortul tie si celor dragi. Cel mai bine este sa verifici din timp starea sistemului de incalzire pentru a nu avea surprize neplacute odata cu venirea frigului.

 Daca ai centrala, atunci este suficient sa faci o proba la venirea toamnei pentru a avea certitudinea ca totul este in regula. Daca incalzirea se face prin sistemul centralizat de termoficare, atunci o idee buna este sa ai solutii de rezerva in cazul in care apar probleme in reteaua centralizata. Te poti baza pe radiatoare electrice, aeroterme sau aparate de aer conditionat.

  1. Pregatirea masinii 

 Masina trebuie sa fie si ea pregatita pentru venirea iernii. Pentru asta, echipeaza masina cu anvelope de iarna de pe Altex.ro inca de la primele semne de vreme rea. Nu este o idee buna sa astepti pana la prima zapada pentru a face acest lucru, deoarece atunci va trebui sa te grabesti cu schimbarea cauciucurilor. De asemenea, verifica instalatia de climatizare, deoarece iti vei dori ca masina sa se incalzeasca usor si fara probleme pe timpul iernii. 

 Iarna este un prilej sa te bucuri de mai mult timp la caldura, dar si de activitati distractive in aer liber. Pentru a avea parte de o iarna cat mai confortabila, ocupa-te de micile schimbari necesare inca din lunile de toamna. 

Sursa foto: Pexels.com

Articolul Cum sa te pregatesti pentru sezonul rece: 3 schimbari pe care TREBUIE sa le faci pentru o iarna usoara apare prima dată în Stiri Zilnic.