Pentru ce soluții de mediu pot opta service-urile auto?

Fie că dorești să-ți deschizi un service auto sau deja ai o afacere în industrie, există câteva obligații pe care trebuie să le îndeplinești. Astfel, un astfel de business reprezintă o sursă importantă de deșeuri periculoase ce necesită să fie gestionate adecvat. Nerespectarea regulilor și obligațiilor de protecție a mediului pot avea efecte însemnate asupra afacerii tale. 

Deșeuri periculoase – Ce trebuie să aibă în vedere proprietarii de service-uri auto?

Există anumiți factori pe care orice proprietar de service trebuie să îi aibă în vedere. Astfel, serviciile prestate sunt de cea mai înaltă calitate și nu au un impact negativ asupra mediului înconjurător:

  • Evidența lunară a gestiunii deseuri periculoase și nepericuloase
  • Evidența lunară a substanțelor periculoase
  • Raportarea periodică a uleiurilor gestionate

O firmă specializată în colectarea și gestionarea deșeurilor poate reprezenta un ajutor de nădejde în desfășurarea activității afacerii tale. Astfel, echipa colaboratoare se asigură de îndeplinirea tuturor obligațiilor și de respectarea legislației în vigoare. 

Care sunt principalele deșeuri periculoase și nepericuloase generate de un service?

  • Deșeuri de vopsele și solvenți 
  • Deșeuri constituite din uleiuri uzate la schimburi de ulei
  • Filtre de aer sau filtre de ulei
  • Deșeuri constituite din ambalaje de la piese auto
  • Deșeuri rezultate în urma înlocuirii componentelor avariate
  • Anvelope și acumulatori uzați
  • Surse de iluminat nefuncționale

Astfel, există o mare varietate de reziduuri care pot apărea în urma acțiunilor efectuate la un service auto. Printre ele numărându-se și deșeuri periculoase ce necesită o mai mare atenție atunci când sunt gestionate. Este important să se țină cont de menținerea sănătății solului, apei, dar și aerului. 

Cea mai eficientă soluție de mediu pentru care poate opta o astfel de afacere este gestionarea eficientă a tuturor deșeurilor. Astfel, colaborarea cu o firmă specializată reprezintă ajutorul ideal. De asemenea, anumite deșeuri pot fi reciclate și se pot transforma din nou în materii prime. O companie de colectare și reciclare se poate ocupa de întregul proces de transformare a deșeurilor în resurse. 

Așadar, serviciile prestate de un service auto trebuie să se afle în conformitate cu legile de protecție ale mediului înconjurător. Astfel, îți asiguri un business trainic și de succes. 

Articolul Pentru ce soluții de mediu pot opta service-urile auto? apare prima dată în Stiri Zilnic.