Cum sa iti pregatesti masina pentru anotimpul rece?

Pe principiul ca „romanul isi face iarna car si vara, sanie”, soferii trebuie sa inceapa pregatirea masinii pentru anotimpul rece inca dinainte de sosirea acestuia. De la verificarile periodice la schimbarea componentelor care nu mai functioneaza in conditii optime si chiar mentenanta bateriei auto, toate sunt etape care ar trebui indeplinite inainte de scaderea temperaturilor. 

Cum se pregateste bateria pentru vremea rece? 

Durata de viata a unei baterii auto este de aproximativ 4 ani, daca aceasta este intretinuta corect. In caz contrar, aceasta durata poate scadea pana la 2 ani. De aceea, este recomandat ca in cazul in care viata acumulatorului auto se apropie de sfarsit, acesta sa fie inlocuit cu unul nou, inainte de a veni vreme rece. 

Acest aspect este foarte important deoarece bateriile auto nu pot functiona la capacitate maxima pe timpul iernii, cand temperaturile sunt foarte mici. De exemplu, la o temperatura de -18 grade, performantele bateriei pot scadea chiar si pana la 60%. 

Prin urmare, alegerea unei baterii potrivite autovehicului si de buna calitate este foarte importanta, o gama variata de astfel de componente auto fiind disponibila in magazinul online Vrum Auto.  

Ce alte lucrari de mentenanta a masinii mai sunt necesare? 

O verificare amanuntita, efectuata fie pe cont propriu, fie la un service auto, va dezvalui posibile nevoi pe care le are masina respectiva. Inaintea sezonului rece este necesar sa se verifice starea anvelopelor si, daca este cazul, cumpararea unor anvelope noi, de iarna. 

Sistemul de climatizare al masinii este si el important, acesta avand rolul de a crea un mediu confortabil din punct de vedere al temperaturi, iar un sistem de climatizare defect in timpul iernii este un vis urat pentru orice sofer. 

Antigelul si vascozitatea uleiului ajuta motorul sa poata functiona in conditii optime si la temperaturi foarte scazute, motiv pentru care nu ar trebui omise, pe cand sistemul de franare este unul dintre elementele esentiale de siguranta, care trebuie mentinut in conditii bune de functionare. 

Prin urmare, cum exista numeroase verificari si chiar lucrari necesare pentru a mentine autovehiculul in stare de functionare pentru orice situatie, acestea ar trebui incepute inainte de instalarea iernii. 

Articolul Cum sa iti pregatesti masina pentru anotimpul rece? apare prima dată în Stiri Zilnic.