Cum se aleg echipamentele frigorifice și gastronomice profesionale?

Înființarea unei afaceri HoReCa este un proces în mai multe etape, mai ales când vine vorba de o unitate axată pe alimentație, fie că este vorba de o brutărie, un restaurant sau un snack bar. 

Criterii de luat în considerare înainte de a-ți dota o unitate de alimentație publică

Din nefericire, la înființarea unui astfel de business sunt puțini antreprenori care se gândesc cu multă seriozitate la distribuția echipamentelor profesionale în spațiul unității respective, nu doar la numărul necesar demarării activității respective. 

Asta deși pentru crearea unor condiții favorabile succesului, nu doar rutina ulterioară și regulile ce trebuie respectate la virgulă de către angajați sunt importante, ci și o organizare foarte bună a dotărilor care să faciliteze logica pregătirii alimentelor respective și să-i ajute personalul să găsească tot ce au nevoie pentru o activitate eficientă, o productivitate crescută a muncii, fără a fi necesar să depună un mare efort.

Nu uita nici de service-ul garanție și post garanție al echipamentelor HoReCa

Echipamentele profesionale utilizate în brutării și bucătăriile de restaurante clasice sau unități fast food care au o producție la scară medie spre mare, trebuie să fie nu doar ușor de utilizat, ci și foarte rezistente. Totuși, cu toată puterea și rezistența pot să se risipească pe Apa Sâmbetei dacă atunci când utilajele sunt operate necorespunzător sau nu sunt întreținute așa cum ar trebui de către meseriași care se pricep cu adevărat.

Adesea, lipsa întreținerii preventive și utilizarea greșită a anumitor dotări esențiale în activitate pun în pericol nu doar productivitatea crescută, ci și capacitatea de producție a tuturor echipamentelor din bucătăria profesională respectivă. Și asta poate să se concretizeze în niște  costuri mari pentru bugetul antreprenorului neglijent.

Alegerea unui distribuitor de echipamente profesionale bun, ce te poate consilia corect, face diferența!

Este adevărat că alegerea unei companii distribuitoare de top, precum TC Romania Crown Cool este extrem de importantă. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că este esențial să se investească și în întreținerea constantă a acestor echipamente profesionale.

În acest sector HoReCa, economisirea de timp poate însemna economii financiare. 

Un alt beneficiu important este mulțumirea clienților care își așteaptă comenzile. Ei se pot fideliza astfel și pot recomanda o anumită unitate de alimentație publică și altor oameni. Astfel, profitul va crește tot mai mult în mod organic. Ca să nu mai vorbim că un spațiu bine organizat este esențial pentru o curățenie rapidă și eficientă.

Acestea și alte întrebări trebuie să facă parte din lista ta de verificare, deoarece focusându-te pe ele vei fi în măsură să stabilești nu numai echipamentele profesionale de comandat de la distribuitori, ci și cum să le aranjezi în mediul disponibil din cadrul unității (interior sau exterior) ceea ce va permite nu doar să se aleagă cele mai bune dotări, ci și să se facă importante economii financiare în materie de investiții inițiale.

Înainte de a-ți cumpăra echipamentul HoReCa necesar, este util să verifici disponibilitatea spațiului: dacă achiziționezi articole care depășesc ceea ce poate suporta bucătărie ta profesională, spre exemplu, va trebui sa îți gândești logistica foarte clar și chiar să renovezi locul, dacă există și achiziționarea de echipamente care necesită acest tip de intervenție radicală care, uneori este indispensabil.

În acest sens, măsoară întregul spațiu disponibil înainte de a cumpără echipamente HoReCa. La fel, atunci când achiziționezi diverse dotări profesionale, verifică dimensiunile acestora. De asemenea, stabilește locația instalațiilor sanitare și analizează instalația electrică. Este posibil să fie nevoie de adaptări importante, astfel încât unele utilaje să funcționeze optim sau să aibă o mai bună utilizare.

Echipamentele tehnologice sunt indispensabile și trebuie să fie calitative, întrucât vor garanta economii de energie, timp și spațiu în bucătăria ta profesională. 

După toate acestea, alege un distribuitor de echipamente HoReca renumit în țara noastră care are și consilieri pricepuți, gata să îți dea niște sfaturi bune prealabile, înainte de a comanda ceea ce îți trebuie pentru afacerea ta.

Articolul Cum se aleg echipamentele frigorifice și gastronomice profesionale? apare prima dată în Stiri Zilnic.