Ce trebuie să facă Juventus pentru a redeveni campioana Italiei. Unde a greșit Bătrâna Doamnă

Juventus este una dintre cele mai titrate echipe din istoria Italiei. Echipa poreclită „Bătrâna Doamnă” are cele mai multe titluri în palmares, chiar și în condițiile excluderii celor două câștigate în perioada scandalului cu aranjatul de meciuri.

După ce a revenit în Serie A, Juve a dominat copios campionatul și a câștigat nouă titluri consecutive, într-o dominare care părea că nu se mai termină. Însă ea a fost oprită chiar de marea rivală Inter Milano, iar sezonul trecut AC Milan a câștigat titlul pentru prima oară în 11 ani. 

Așadar, ce a mers greșit? Și cum poate Juve să revină la statutul de marele gigant al Italiei? Dacă ești fan, în noul sezon de Serie A poți să încerci pariurile live de la Sportingbet, o variantă foarte bună ar fi să pui pe faptul că Vlahovic va marca multe goluri pentru Juve. Asta va fi o certitudine. Ce nu va fi o certitudine este revenirea lui Juve în lupta pentru titlu. 

Ce ar trebui să se întâmple pentru ca Juventus să fie din nou campioană?

  1. O schimbare de antrenor

Poate că pare greu de conceput acest lucru. Actualul manager al lui Juventus, celebrul Massimiliano Allegri, este cel care a adus toate acele titluri, însă pentru 2022 este nevoie de ceva nou. Allegri a dovedit deja sezonul trecut că nu mai poate să scoată ce este mai bun din actualul lot, iar asta s-a văzut cel mai bine din evoluțiile slabe ale lui Federico Chiesa, unul dintre cei mai promițători fotbaliști din lot. Chiesa a fost folosit pe toate pozițiile de la mijlocul terenului așa că e de înțeles că nu a putut să joace la cel mai înalt nivel. Mai mult, Allegri s-a ambiționat să nu schimbe sistemul de joc deși se vedea clar că nu funcționează. 

  1. O altă strategie de transferuri

Aici este vorba în primul rând de plecări. De la Juve au plecat în ultimii ani nume importante precum De Ligt, Cristiano Ronaldo, Alvaro Morata. Acest lucru nu poate să continue. Juventus are nevoie de cei mai valoroși jucători din lume și trebuie înainte de orice să îi păstreze la Torino. În ceea ce privește capitolul veniri, acolo situația e cumva mai bună. Chiesa și Vlahovic au fost nume interesante, jucători pentru viitor. Pe de altă parte, sosirile lui Angel di Maria sau Paul Pogba ne arată un club blocat cumva pe fotbaliști bătrâni din care crede că mai poate scoate ceva, așa cum a fost cu Dani Alves sau Juan Cuadrado. 

Juventus are prestigiul care o obligă să se lupte la titlu an de an, însă acest lucru nu s-a întâmplat sezoanele trecute. Tocmai de aceea trebuie să apară întrebări grele, dar unele care merită răspuns tocmai pentru a se redresa situația. Oficialii Bătrânei Doamne trebuie să schimbe strategia cât mai repede pentru a putea ajunge la rezultatele dorite. De asta e conștient și Pavel Nedved, legenda juventină din conducere și cel care știe ce îți trebuie pentru formanță.

sursa foto: unsplash.com

Articolul Ce trebuie să facă Juventus pentru a redeveni campioana Italiei. Unde a greșit Bătrâna Doamnă apare prima dată în Stiri Zilnic.