Pâine din făină de cocos

Retete

Această pâine este mai apropiată de ideea de pâine clasică. Nu este foarte pufoasă, ci mai degrabă ca un chec mai dens. Se poate felia și prăji în prăjitorul de pâine. Unsă cu unt este demențială. Și se mai pretează excelent la șters un sos delicios din farfurie.

O felie din această pâine are, 1 g carbohidrați. Două felii la micul dejun, unse cu unt/cremă de brânză, plus 2 felii de cașcaval, și eventual un ou fiert sau niște somon afumat, vă pot da lejer sațietate până la prânz. Fără să aveți accesul crunt de foame de la ora 10, datorat creșterii de insulină, care se întâmplă de obicei după un mic-dejun bogat în carbohidrați (cereale cu lapte, tartine cu pâine de grâu, produse de patiserie).

Pentru măsurători, se folosește o cană gradată de 240 ml
Pentru o pâine de 12 felii:

Cuptorul se încinge la 180 grade C.
Într-un bol se bat ouăle cu mixerul sau cu telul. Se toarnă uleiul de cocos, bătând în continuare. Făina de cocos se amestecă cu sarea și praful de copt, apoi se încorporează în compoziția de ouă și ulei. Aluatul va deveni tot mai gros, așa că nu mai trebuie să bateți foarte mult.

Se toarnă aluatul într-o formă** de chec tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Se coace timp de vreo oră, până la rumenirea suprafeței.

Se scoate din formă și se lasă la răcit. Se feliază în 12 bucăți care pe timp de vară se păstrează mai bine la rece, într-o casoletă cu capac. Feliile se reîncălzesc în prăjitorul de pâine înainte de servire.

** La porția aceasta merge o formă mai mică, a mea are 21 cm lungime. Pentru o formă mai mare se măresc cantitățile. Aluatul se poate turna și in forme de brioșe (12 bucăți), în acest caz se coc mai puțin timp.

SURSA: https://retetelchf.ro