Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)

Retete

Dragi iubitori de cocos, pregatiti-va sa fiti cuceriti ireversibil!

Acesti biscuiti sunt moi, satiosi, parfumati si mega sanatosi, iar aroma de cocos este pur si simplu imbietoare. Nu stiti cat de entuziasmata sunt sa impart cu voi aceasta reteta, pentru ca este pur si simplu dementiala!

Prepararea unor biscuiti reusiti fara gluten este o adevarata provocare. Pentru ca toate tipurile de faina fara gluten nu au acea elasticitate specifica fainii albe, este destul de greu sa reproduci anumite dulciuri.

Faina de cocos si cea de orez sunt doua tipuri de faina fara gluten pe care le folosesc la ordinea zilei. Pentru a evita obtinerea unor biscuiti foarte sfaramiciosi, am adaugat faina de Konjac, aceasta fiind folosita foarte des pentru imbunatatirea texturii diverselor aluaturi.

  • Portii: 430 g
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatire: 15-20 de minute
  • Timp de asteptare:  8 ore

Ingrediente 

1. Amestecam faina de cocos cu faina de orez, faina de konjac, whey-ul, praful de copt, eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid. Topim putin ulei de cocos in cuptorul cu microunde si adaugam 15ml la amestecul obtinut mai devreme. Uleiul ramas poate fi turnat inapoi in cutie. Amestecam bine compozitia pentru a distribui uleiul de cocos.
2. Adaugam laptele de cocos, albusurile si aromele si, cu ajutorul mainilor, incorporam toate ingredientele umede.
3. Transferam compozitia pe o suprafata curata de lucru si o nivelam.
4. Decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru ca transferul in tava sa fie mai usor, puteti folosi o paleta.
5. Coacem biscutii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, in functie de cuptor. Transferam biscutii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet. Mie imi plac biscuitii putin mai fermi, de aceea ii las descoperiti peste noapte pe gratar. Procedand astfel, obtinem un miez moale si o suprafata mai ferma. Enjoy!
Eu am obtinut 15 biscuiti care impreuna aveau greutatea de 430g. Va prezint valorile nutritionale atat pentru un singur biscuite, cat si pentru 100g.

In cazul in care doriti un aport si mai mare de proteine, puteti adauga inca 30g de pudra proteica si 15ml de lapte de cocos.
Acesti biscuiti sunt atat de gustosi, incat nu o sa mai vreti sa cumparati altii din comert niciodata! Nu contin zahar, gluten, conservanti si potentiatori de gust, fiind perfecti pentru copii, diabetici si persoanele care duc un mod de viata sanatos.

SURSA: http://dulciurilenuingrasa.ro