Peşte cu legume la cuptor

Preparatele din pește sunt întotdeauna recomandate de către specialiștii în nutriție. Consumul regulat de pește aduce o mulțime de beneficii organismului, motiv pentru care rețetele cu pește sunt tot mai variate și, din fericire, foarte ușor de pregătit. Mai jos îți spunem și noi o rețete de pește cu legume la cuptor. Rețetă rapidă, ușor de gătit, dar extrem de gustoasă.

Rețetă pește cu legume la cuptor:

Rețetele cu pește sunt cel mai simplu de gătit. Nu au nevoie de mult timp de pregătire și nici de condiții speciale. Peștele se gătește foarte repede, indiferent dacă alegi să îl pregătești la cuptor, pe plită sau pe grătar. Mai jos am ales o rețetă sănătoasă pe care o poți pregăti oricând: pește cu legume la cuptor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

1. Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine. Se spală cu apă rece, se usucă şi se taie bucăţi. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 30 minute.

2. Prazul şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă şi se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se sting cu apă şi se fierb înăbuşit 5 minute. Se răstoarnă într-o tavă cu puţină apă, apoi se adaugă morcovii, pătrunjelul şi cartofii tăiaţi bucăţi. Se dă cu un praf de sare şi piper, iar deasupra se pun bucăţile de peşte. Se stropeşte totul cu ulei şi se coace pentru 30-40 minute.

Rețeta de pește cu legume la cuptor este gata! Se serveşte imediat, presărat cu verdeaţă.