Supă de pui cu găluşte

Supă de pui cu găluşte – rețeta cea mai simplă

Nu e om căruia, supa cu găluște, să nu îi aducă aminte de zilele lipsite de griji ale copilăriei! Să ne bucurăm de o porție fierbinte de supă de pui cu găluște pufoase! Iată care sunt pașii!

Rețetă supă de pui cu găluște:

Supa de pui cu găluște este cel mai ușor aperitiv pe care îl poți consuma oricând, la orice oră. Este gustoasă și poate fi preparatul de bază chiar și în alimentația copiilor. Se prepară extrem de simplu și rapid. Urmărește rețeta de mai jos.

  1. Se spală puiul în câteva ape, se pârleşte 2-3 minute la foc mare.  Se mai trece printr-un jet de apă rece, se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare.
  2. Se ia spuma şi, după ce începe să clocotească, se adaugă legumele curăţate şi spălate în prealabil.
  3. Supa se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu. După ce au fiert carnea de pui şi legumele, se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi albitura se dau la o parte. Morcovul se taie rondele şi se pune în supă.
  4. Se bat ouăle, se adaugă grişul în ploaie şi se formează compoziţia pentru găluşte. După ce a mai clocotit supa câteva minute, se bat ouăle şi se amestecă cu grişul, se formează găluştele şi se lasă să se umfle în supă. La sfârşit, se adaugă untul, sarea şi piperul.
Supă cu găluște

Supă cu găluște

Supa de pui cu găluște se consumă caldă și cu verdeață presărată deasupra!