Tocăniță de pui

Ce se poate prepara mai uşor decât o tocăniță de pui? Făcută din cele mai proaspete ingrediente, tocănița de pui este preparatul ideal pentru masa de prânz. Mai jos îți spunem rețeta bunicii  de tocăniță de pui și te ajutăm să prepari o masă la fel de delicioasă precum cea servită în copilărie. 

Rețetă tocăniță de pui:

Un preparat sățios ce poate fi consumat într-o zi răcoroasă de toamnă. Gospodinele știu că o porție de tocăniță de pui îi surprinde chiar și pe cei mai mofturoși gurmanzi, așa că ne-au dezvăluit și nouă rețeta delicioasă. Notează-ți ingedientele și surprinde-ți familia cu cea mai bună tocăniță de pui. Iată rețeta pas cu pas:

1. Într-o cratiţă încapatoare se topește untul și se rumenesc bucaţile de pui. Se scot și se lasă deoparte.

2. În aceeași cratiţă se pune supa, ceapa și se lasă să dea un clocot. Se adaugă morcovii rași, cartofii tăiaţi cuburi, ţelina tăiată rondele și puiul. Se lasă să fiarbă 20 de minute pâna ce ingredientele sunt bine fierte.

3. Separat, făina se desface în lapte evitând cocoloașele. Se toarnă amestecul peste pui și se lasa la fiert pâna ce se obţine un sos gros, amestecând mereu să nu se lipească.

4. Se potrivește de sare și piper și se aduce la masă cu ardei iute și mămăligă, după gust.

Tocăniță de pui cu legume

Tocăniță de pui cu legume

Poftă bună!