De ce este important sa se apeleze la servicii de curatare panouri solare?

Panourile solare sunt din ce in ce mai populare, iar utilizarea lor a devenit o solutie durabila pentru generarea de energie. Modulele fotovoltaice care alcatuiesc sistemele fotovoltaice pot fi instalate pe acoperisuri sau integrate intr-o cladire, permitand proprietarilor de locuinte sa foloseasca puterea soarelui pentru a-si alimenta aparatele electrice. Dar inainte ca aceste panouri sa poata functiona la capacitate maxima, ele trebuie curatate corespunzator si pregatite cu atentie.

Intretinerea si curatarea panourilor solare joaca un rol important

Modulele solare trebuie sa fie inspectate in mod regulat pentru a detecta murdaria si resturile si pentru a se asigura ca productia de energie electrica ramane constanta.

Electricitate ieftina si ecologica din energie solara

Sistemele fotovoltaice sunt inca foarte populare datorita combinatiei dintre „gandirea ecologica si stimulentul economic”. Un alt avantaj este ca energia electrica solara este, de asemenea, subventionata de stat. Dar, sistemele pot functiona mult mai eficient cu o curatare  panouri solare si o intretinere corespunzatoare.

Murdaria de pe panourile fotovoltaice reduce productia de energie electrica

Fie ca sunt case particulare, cladiri de companie sau parcuri solare, toate acestea sunt expuse la conditiile climatice si de mediu care predomina in orice moment al anului. Acest lucru afecteaza in mod evident sistemele. In timp, pe module se acumuleaza tot felul de depuneri: de la excremente de pasari la praf provenit din emisiile de CO2, polen, funingine sau chiar frunze in zonele mai urbane. 

In apropierea zonelor agricole sau in zonele puternic industrializate, modulele pot fi, de asemenea, contaminate de pelicule de murdarie grasa si uleioasa. Ca urmare, sistemele pot furniza o productie electrica cu pana la 30% mai mica decat cea a modulelor solare noi sau curatate temeinic.

Productie consistenta de energie electrica prin curatare de calitate

Curatarea profesionala este cheia functionarii sistemelor fotovoltaice. A te baza pe ploaie si pe vant ca sursa naturala de curatare este, din pacate, prea putin vizionara. In mod similar, tranzitiile dintre sticla si rama sunt locul in care murdaria tinde sa se depuna si, in timp, poate duce chiar la formarea de spuma, in timp ce, cu o curatare buna, modulele pot functiona la capacitate maxima si pot absorbi puterea maxima a soarelui. 

In prezent, tot mai multe companii sau case adopta sisteme fotovoltaice pentru a profita pe deplin de avantajele oferite de energia solara. Panourile solare si modulele fotovoltaice sunt instalate pe acoperis sau pe suporturi proprii in imediata vecinatate. 

Un invertor adecvat converteste energia solara-fotovoltaica produsa in energie electrica care poate fi utilizata imediat sau stocata pentru consum viitor. Este important sa se stie cum se curata panourile solare pentru a le prelungi durata de viata.

Articolul De ce este important sa se apeleze la servicii de curatare panouri solare? apare prima dată în Stiri Zilnic.