De ce să ţii cont atunci când alegi un frigider nou pentru casa ta

Una dintre invenţiile care a schimbat cursul istoriei o reprezintă apariţia curentului electric, urmată îndeaproape de crearea frigiderului. Un obiect prezent în mare majoritate a gospodăriilor, frigiderul este acel dispozitiv esenţial, care a schimbat atât modul în care oamenii se alimentează oamenii, cât şi calitatea vieţii acestora, şi fără de care puţini îşi mai pot vedea astăzi existenţa. Cu toate acestea, însă, chiar şi el are nevoie de înlocuire din când în când. 

Dacă acesta este şi cazul tău, acest articol vine în întâmpinarea ta cu informaţii utile legate de criteriile pe care ar fi recomandat să le iei în calcul atunci când vrei să schimbi frigiderul, pentru a te asigura că noua achiziţie este potrivită nevoilor gospodăriei tale.

Cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare atunci când te pregăteşti să achiziţionezi un frigider nou:

Chiar dacă ne-am dori ca electronicele noastre să dureze un timp cât mai îndelungat, adevărul este că, la un moment dat, ele vor trebui înlocuite. Iată cum poţi lua cea mai bună decizie atunci când îţi înlocuieşti frigiderul, ţinând cont de câteva detalii:

Spaţiul din bucătărie

În mod tradiţional, frigiderul va fi amplasat în bucătărie, aşa că, atunci când pleci în căutarea unui frigider nou, recomandarea generală este să măsori înainte spaţiul exact unde acesta va fi amplasat. Acesta este de o importanţă crucială în alegerea unui frigider nou, deoarece înălţimea, lăţimea şi adâncimea noului frigider depind de mărimea spaţiului unde va fi pus, măsurătoarea trebuind, aşadar, să fie cât mai precisă. Pentru un plus de spaţiu câştigat în bucătărie, alege un frigider incorporabil de la Altex, sau unul care să fie mai mult pe verticală decât pe lăţime, pentru mai multă eficienţă cu mai puţin spaţiu folosit.

Clasa energetică

Un aspect important atunci când vine vorba despre noi achiziţii electronice o reprezintă şi clasa energetică din care aceste obiecte fac parte. Iar atunci când vorbim despre electronice care nu pot fi oprite pur şi simplu, şi sunt printre campionii domestici ai consumului de energie, cum este frigiderul, clasa energetică din care face parte este un aspect deloc de neglijat. Pentru un frigider care îşi face treaba, dar este în acelaşi timp prietenos cu bugetul tău şi mediul înconjurător, alege un frigider dintr-o clasă energetică superioară, pentru a te asigura că beneficiezi de tehnologie nouă în domeniu.

Capacitatea de depozitare

Atunci când eşti în căutarea unui frigider nou, capacitatea de depozitare a acestuia este un criteriu de bază în decizia de cumpărare. Exprimată în metri cubi pe fişa tehnică a frigiderului, capacitatea de depozitare trebuie estimată atât în funcţie de câţi membri are familia, dar şi de cât de des găteşti sau câte alimente proaspete consumi, pentru a lua cea mai potrivită decizie pentru tine şi nevoile tale.

Să găseşti frigiderul potrivit pentru tine şi casa ta nu este neapărat o sarcină uşor de îndeplinit, dar cu o documentare atentă şi o vizită în magazin care să te ajute să pui lucrurile în perspectivă, misiunea devine brusc mai uşoară. Vino în magazinele Altex şi descoperă cel mai potrivit frigider pentru tine şi casa ta.

Sursa foto: pexels.com

Articolul De ce să ţii cont atunci când alegi un frigider nou pentru casa ta apare prima dată în Stiri Zilnic.