Vrei să lucrezi remote? Top 5 joburi populare

Joburile remote au devenit din ce în ce mai populare. Digitalizarea a fost un factor important în crearea oportunităților de a lucra remote. Majoritatea companiilor preferă ca angajații să meargă fizic la sediu și să lucreze de acolo. Însă munca de la distanță sau de acasă începe să devină o normalitate, iar companiile nu pot decât să se alinieze acestor tendințe. 

Dacă vrei să lucrezi remote, trebuie să te îndrepți spre joburi care permit acest lucru. 

Iată 5 joburi remote de actualitate

  • Trainer

Dacă ești profesor sau trainer, poți opta pentru munca de la distanță. Există numeroase companii care oferă locuri de muncă pentru traineri în diverse domenii. Cursurile online au devenit din ce în ce mai populare, iar nevoia de traineri a crescut. Datorită acestei tendințe, mulți dintre profesori sau traineri și-au mutat activitatea în online, renunțând la mersul la birou. E important să ai un birou de la care să îți desfășori activitatea unde să fie liniște, chiar dacă e ceva improvizat. 

  • Operator call center 

Poți opta pentru un post de operator call center, chiar în confortul casei tale. Acest job poate fi unul full time sau unul part time, în funcție de disponibilitatea ta. Dacă mediul unui sediu de call center ți se pare stresant, poate varianta mai bună e să alegi un astfel de job în varianta remote. Există și companii din străinătate la care te poți angaja, cu condiția să cunoști limba străină cerută la un nivel bun. Multe companii oferă și cele necesare, precum laptop, telefon și alte materiale. 

  • Model 

Chiar dacă videochat-ul se face în mare parte de la un studio special, acest job poate fi și remote. Desigur, este de preferat să petreci timp într-un studio pentru training-urile necesare și pentru a beneficia de echipament de top. Poți de exemplu alege o variantă de job de la studiourile Rich Girls Studio unde există și varianta de videochat non-adult. El presupune doar conversații cu clienții, fără partea de nuditate, în cazul în care videochat-ul clasic ți se pare prea îndrăzneț. 

  • Copywriter

Desigur, unele dintre joburile care pot fi făcute de mult de acasă sunt cele de copywriter sau content writer. Munca unui copywriter poate fi făcută de oriunde, pentru că ai nevoie doar de un laptop și o conexiune bună la internet. Mulți content writers chiar aleg să plece în diverse locuri care să le ofere inspirația necesară pentru a crea. Este știut faptul că munca de la birou poate afecta creativitatea, de aceea e chiar recomandat pentru persoanele care se ocupă de aceste joburi să nu fie ancorați într-un sediu. 

  • Programator 

Dacă ești programator sau IT-ist, ai toate șansele să găsești un job la distanță. Cererea pentru servicii IT este din ce în ce mai mare. Companiile de top caută specialiști în domeniu, iar pentru că jobul poate fi remote, mulți candidați primesc jobul chiar dacă sunt din afara țării angajatorului. Acest lucru este un mare avantaj, atât pentru angajați cât și pentru angajatori. 

Așadar, poți alege din multe locuri de muncă remote, deoarece tendințele sunt de creștere a acestei modalități de lucru. Domeniile care implică IT-ul, serviciile, creația sau educația sunt cele mai populare, deoarece nu există complicații în a lucra de acasă. Tot ce ai nevoie să faci e să încerci și te vei convinge dacă un astfel de job este potrivit pentru tine. 

Sursa foto: unsplash.com 

Articolul Vrei să lucrezi remote? Top 5 joburi populare apare prima dată în Stiri Zilnic.