Cum poti obtine un implant dentar intr-o zi?

Foarte multi oameni care trebuie sa mearga la dentist nu gasesc aceasta activitate nici placuta si nici dezirabila, asa ca o amana cat de mult pot. In momentul in care problemele dentare se agraveaza, Excedent vine cu solutii rapide astfel incat problemele sa fie remediate cat mai curand posibil. 

In cazul in care mostenirea genetica este precara si nici oamenii nu au avut grija de dintii lor, unii dintre ei ajung sa ii piarda mai devreme decat ar fi normal. Atunci, unica solutie este aceea de a rezolva problemele estetice si pe cele de masticatie prin inserarea unui implant dentar.

Ce este solutia fast and fixed?

Fast and fixed este un implant dentar ce se poate obtine intr-o singura zi.  Implantul dentar este recomandat in cazurile in care nu mai exista niciun dinte si nici radacina care sa sustina un eventual bont protetic. In acest fel, ambele parti trebuie sa fie inlocuite sau reconstruite artificial.

Implantul fast and fixed este un sistem de implanturi pe care le produce firma germana Bredent. O astfel de procedura ajuta ca pacientul sa primeasca dantura completa in doar o singura zi. Aceasta contine atat dintii de jos, cat si pe cei de sus si presupune inserarea a doar 4 implanturi dentare in mandibula, in timp ce in maxilar se vor insera sase implanturi. 

Numarul de implanturi se reduce astfel la jumatate fata de metodele traditionale. In felul acesta, se evita aditia osoasa sau interventiile cum sunt cele de sinus lift. 

In cazul metodei traditionale, pacientul trebuia sa astepte ca implantul sa se integreze in os, in jur de 6 luni, ramanand in aceasta perioada fara dantura. Pentru noile implanturi nu mai este cazul deoarece pacientul va pleca acasa cu o dantura provizorie. Ulterior, va reveni dupa jumatate de an pentru ca dantura finala sa fie montata.

Dantura provizorie arata si se simte exact ca cea naturala. In cazul acesta, perioada in care pacientul trebuie sa astepte si sa se acomodeze cu implantul nu mai este un inconvenient pentru pacient si acesta poate trai normal, ca si cand nu ar avea implanturi dentare.

Articolul Cum poti obtine un implant dentar intr-o zi? apare prima dată în Stiri Zilnic.