5 idei de cadouri pentru Ziua Copilului

Ziua Copilului este o ocazie perfectă pentru cel mic să fie în centrul atenției, să se simtă iubit și apreciat de cei din jur, dar mai ales, să fie recompensat cu diverse cadouri plăcute. După cum se știe, copiii au un nivel ridicat de creativitate și imaginație, ceea ce înseamnă că și părinții lor trebuie să vină cu idei interesante de cadouri, care să le capteze atenția imediat. 

Cei care încă nu s-au hotărât în privința unui cadou potrivit, în rândurile următoare se regăsesc câteva idei inspiraționale potrivite pentru această zi deosebită.

1. Glob pământesc

Pentru stârnirea curiozității în legătură cu mediul înconjurător, globul pământesc poate fi un cadou care să-i capteze imediat atenția micuțului. În plus, îi va fi de folos și atunci când crește și merge la școală, la orele de geografie. Astfel, globul pământesc este un element important, care nu trebuie să lipsească de pe biroul unui copil.

2. Jurnal

Deși pare mai mult un cadou destinat pentru fete, de fapt, este potrivit și pentru băieței, pentru că îi ajută să se autodescopere. Dacă își formează obiceiul de a-și povesti fiecare zi, scriind într-un jurnal, vor putea să își dezvolte abilitățile de autoanaliză și să își formeze un anumit vocabular, mai vast, mai cuprinzător. În plus, în jurnal sunt notate evenimente și momente importante, de care micuțul își va aminti peste ani și ani.

3. O bijuterie simbolică din aur

Aurul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai rezistente metale prețioase, care rezistă impecabil în timp. O bijuterie din aur dovedește a fi un cadou potrivit, atemporal, pentru orice ocazie specială. De Ziua Copilului, părinții își pot îndrepta atenția către brățările din aur în cazul băieților, iar în cazul fetițelor, către lănțișoare, cercei din aur roz sau chiar pandantive drăguțe. Astfel de bijuterii din aur prezintă valențe simbolice atât pentru părinți, cât și pentru cei mici.

4. Telescop

Pentru micuții care sunt pasionați de stele, galaxii și alte planete, cu existența lor misterioasă, se vor bucura foarte mult să primească un telescop prin care să descopere diverse constelații. Cu siguranță, acesta pare a fi un cadou potrivit chiar și pentru o persoană adultă, care își dorește să se simtă iarăși ca un copil curios. În aceeași idee, poate să fie luat în considerare și microscopul, cu ajutorul căruia micuții pot descoperi numeroase lucruri interesante despre universul biologiei.

5. Cort de joc

La vârsta inocenței, copiii își doresc să aibă un loc în care să se simtă protejați de posibilele „pericole” din exterior. Astfel, o variantă de cadou pe care o s-o îndrăgească încă din prima clipă, este cortul de joc, care poate fi montat în orice colț al camerei.

Concluzie

Părinții care sunt în căutarea unui cadou potrivit cu care să-și surprindă fiica sau fiul cu ocazia Zilei Copilului, pot lua în considerare ideile prezentate anterior în articol. Astfel de daruri vor fi cu certitudine apreciate de  catre cei mici. 

Articolul 5 idei de cadouri pentru Ziua Copilului apare prima dată în Stiri Zilnic.