Table interactive pentru școli – învățare cu distracție

O tablă interactivă combină creativitatea, comunicarea, colaborarea și gândirea critică în sala de clasă. Media digitală schimbă modul în care este transmis conținutul. Profesorul nu mai este responsabil pentru transmiterea cunoștințelor, ci implică mai intens elevii în dezvoltarea conținutului – un mare avantaj al tablelor interactive. 

Astfel,  conținutul de matematică și geometria analitică este afișat în modele 3D pentru a-i învăța pe elevi o  mai bună înțelegere a spațiului pe care îl  are de oferit. Limbile străine  pot fi  învățate în timp real datorită  sistemelor de videoconferință. Elevii pot face schimb de idei cu școli partenere străine și își pot forma  abilitățile de comunicare cu table interactive

Predarea digital este ușoară

O tablă interactivă formează cadrul de bază pentru un mediu de învățare interactiv. Copiii și tinerii au fost de mult obișnuiți să folosească instrumente de comunicare precum WhatsApp sau platforme de social media precum YouTube sau Instagram. 

De multe ori, elevii sunt cu câțiva pași înaintea profesorilor în acest sens. Și aici, un mediu de învățare virtual și interactiv poate ajuta: școlarii învață cum să folosească media digitală și să crească gradul de conștientizare. În același timp, elevii pot fi învățați cum să folosească cel mai bine tehnologia. Tablele digitale sunt concepute pentru a oferi instituțiilor de învățământ soluții vizibile, eficiente și ușor de utilizat. 

Cum să aduci o experiență de învățare sănătoasă și colaborativă în sala de clasă?

Fanii tehnologiei cântă adevărate imnuri de laudă: cu tabla interactivă, tabla clasică este de domeniul trecutului. Ce poate (și nu poate) tabla interactivă și la ce ar trebui să acorzi atenție, sunt cele mai importante aspecte ale subiectului dintr-o privire. 

Fanii tehnologiei prezic de ceva vreme sfârşitul vechii table cu cretă – este pur şi simplu depăşită. Dar ce poate face tabla interactivă foarte apreciată, ceea ce nu poate face tabla albă clasică? Chiar merită schimbarea? Și tabla interactivă este într-adevăr o ușurare pentru predare? Să aruncăm o privire mai atentă asupra revoluției tehnice pentru sala de clasă.

Table interactive – ce sunt?

Pentru a spune foarte simplu, o tablă interactivă este o suprafață uriașă de proiecție pe monitorul unui computer. Un driver corespunzător te asigură că – la fel ca în cazul computerului tău de acasă – poți muta indicatorul mouse-ului și poți porni anumite aplicații cu tehnologia potrivită. Funcțiile specifice tablei depind de tehnologia respectivă. 

Există varianta analogică rezistivă, care constă dintr-o placă cu folie, tehnologia electromagnetică, care poate fi acționată doar cu un instrument de scris, varianta trigonometrică, care se bazează pe tehnologie optică cu infraroșu sau o cameră, și există table capacitive, care în principiu trebuie să fie echivalate cu un iPad. Tabla interactivă impresionează mai ales prin numeroasele opțiuni de afișare pentru conținutul de învățare. 

Articolul Table interactive pentru școli – învățare cu distracție apare prima dată în Stiri Zilnic.