Cum alegi costumul de baie care să te avantajeze?

Vara este anotimpul perfect pentru a purta costume de baie la mare sau la piscină. Însă, pentru că nu toate femeile au formele ideală 90-60-90, multe dintre ele se simt nevoite să aleagă costume de baie care să le ascundă unele defecte şi să le evidenţieze mai degrabă calităţile. 

Costumele de baie, la fel ca orice altă piesă vestimentară, trebuie să avantajeze purtătoarele, să fie atractive şi să se dovedească ideale pentru silueta lor, iar pozele făcute în costum de baie să poată fi încărcate cu uşurinţă pe site-urile de socializare. 

Modele de costume de baie care avantajează purtătoarele

Costumele de baie cu talie înaltă sunt ideale pentru femeile care au burtică sau colăcei, slipul asigurând susţinere abdominală şi sculptând talia şi şoldurile astfel încât să avantajeze femeile care nu se simt foarte bine în pielea lor cu acel exces de grăsime în talie. Costumele de baie cu talie înaltă maschează imperfecţiunile zonei abdominale şi şoldurile, remodelând silueta şi arătând perfect pe orice tipologie corporală. Un slip cu talie înaltă se potriveşte femeilor înalte şi minione, femeilor cu trup în formă clepsidra sau atletic. 

De asemenea, imprimeurile sau volanele costumului de baie ales pot masca zonele cu probleme, direcţionând ochiul către imprimeu şi nu către imperfecţiune. Femeile pot alege printurile ce alungesc silueta, cum ar fi dungile şi sutienele cu funda, chiloţii cu perplum sau alte idei care ascund ceea ce nemulţumesc purtătoarele.

Costume de baie pentru fiecare tip de silueta în parte

Pentru silueta clepsidra, rotundă şi feminină, cu un bust generos şi şolduri accentuate, dar şi o talie subţire, femeile pot alege un costum de baie din două piese, cu bikini clasic şi sutien cu armatura pentru suport. Femeile care au o siluetă măr, destul de dificil de corectat, cu o talie mai mare decât bustul şi şoldurile, şi volum pe mijloc, pot opta pentru un costum de baie întreg care să le acopere talia rotunjoară.

Pentru femeile cu o siluetă dreptunghi, dreapta, cu sâni şi fund mic şi talia care nu este marcată, costumele de baie din două piese cu volane sau cu un material mai bogat care va da iluzia unor forme mai voluptoase se vor dovedi perfecte. Pentru silueta diamant, în care volumul mare se afla în zona abdomenului şi taliei, costumele de baie întreg cu decolteu în formă de V se pot dovedi ideale. 

Pe lângă alegerea modelului, culoarea costumului de baie este foarte importantă. O nuanţă aleasă corect poate echilibra orice siluetă. De aceea, culorile închise sunt recomandate unde femeile vor să ascundă volumul, iar cele deschise sunt recomandate femeilor care vor să adauge volum în anumite zone ale corpului. 

Spre exemplu, un slip cu dungi în nuanţe închise pe lateralele fundului ajuta la conturul taliei. Cel mai important, indiferent de tipul de costum de baie ales, acesta trebuie purtat cu o atitudine încrezătoare.0 comentariu

Articolul Cum alegi costumul de baie care să te avantajeze? apare prima dată în Stiri Zilnic.