Avantajele utilizării Power BI pentru afacerea ta

În prezent, una dintre cele mai importante sarcini care trebuie îndeplinite într-o întreprindere este analiza datelor. Datorită acestuia, poți controla și monitoriza procesele care au loc în companie. Datele sunt informații importante astăzi fără motiv. Pe baza acestora, sunt pregătite rapoarte și prognoze ale activităților comerciale. Analizele solide permit companiei să implementeze implementări inovatoare și să ia decizii riscante. Oamenii care lucrează în poziții analitice utilizează programe și aplicații IT care ajută la pregătirea declarațiilor adecvate. Un exemplu de program util este Power BI.

Power BI Desktop și Power BI Online

Power BI este utilizat pentru a analiza și raporta date. În plus, vine cu mai multe funcții online, cum ar fi partajarea resurselor și publicarea. Programul include: Power BI Desktop, o aplicație gratuită instalată pe un computer Windows care îți permite să pregătești rapoarte și analize de date și Power BI Online – un server de raportare și partajare a resurselor.

Ce este Power BI?

Power BI te ajută să creezi rapoarte, deci trebuie mai întâi să obții datele în Editorul de interogări. Urmează construirea modelului de date și crearea de diagrame și tabele. Raportul finalizat poate fi publicat pe site-ul web al programului. Utilizarea acestor soluții power BI este simplă și intuitivă. Cu toate acestea, persoanele care îl rulează pentru prima dată pot avea probleme în găsirea sau înțelegerea unor funcții. 

Prin urmare, merită să profiți de cursurile de pregătire care te pregătesc să lucreze cu Power BI. Ele vor fi utile tuturor persoanelor care lucrează în poziții analitice. Acestea sunt recomandate în special angajaților care utilizează Microsoft Excel zilnic, unde pregătirea unui raport privind datele din diverse surse este laborioasă. Power BI accelerează și eficientizează munca, motiv pentru care sarcinile de zi cu zi sunt efectuate rapid și eficient.

Cele mai mari avantaje ale Power BI

Power BI are multe beneficii. În primul rând, predă bune practici de vizualizare a datelor. Oferă posibilitatea de a crea tablouri de bord, iar analizele sunt foarte interactive. Mai mult, poți partaja cu ușurință rapoartele pregătite publicându-le și partajându-le. Datorită vizualizării atractive a datelor, este mult mai rapid să le analizezi și să tragi concluzii.

În plus, setările programului îți permit să descarci automat date din anumite surse, ceea ce accelerează crearea unui raport. În plus, programul este integrat cu Power Point și Excel. Merită menționat faptul că Power BI este o aplicație în continuă evoluție, iar actualizările sale sunt disponibile aproape în fiecare lună. Programul este gratuit, deși merită să alegeți versiunea Pro.

Proiectarea rapoartelor în Power BI este mult mai profesională decât pregătirea lor în Excel. Mai mult, astfel de analize sunt mai bine percepute de public. Merită să implementezi programul în compania ta pentru a putea utiliza analize fiabile și rapoarte atractive din punct de vedere vizual.

Articolul Avantajele utilizării Power BI pentru afacerea ta apare prima dată în Stiri Zilnic.