Legume la grătar

Una dintre cele mai simple, delicioase și sănătoase garnituri o constituie legumele la grătar. Colorate și savuroase, aceste legume fac casă bună cu multe feluri principale de mâncare.

Poți servi legume la grătar alături de fripturi de pui, vită sau porc. Se potrivesc de minune, de asemenea, cu o varietate de sosuri: mujdei de usturoi, sos de coriandru sau bulion.

Dacă urmezi un meniu vegetarian, poți servi fără probleme aceste legume simplu, ca fel principal. Pentru un plus de nutriție și savoare, poți adăuga alături de ele niște ouă fierte sau brânză proaspătă, de calitate.

Rețeta de jos este potrivită pentru patru porții. Poți, așadar, să savurezi aceste legume la grătar alături de cei dragi, sau să te bucuri singură de mai multe porții de fiecare dată când ai nevoie de o garnitură simplă și de efect.

  1. Spală bine legumele și taie-le. Dovleceii, vânăta și ceapa se taie rondele, iar roșiile și ardeii se taie în bucăți mai mari.
  2. Unge legumele cu ulei de măsline pe toate părțile, sare și piper după gust, iar apoi pune-le pe grătarul încins.
  3. Dacă ai loc, poți pune toate legumele în același timp. Dacă nu, le poți pune în ture separate.
  4. Lasă legumele câte 3-4 minute pe grătar, apoi scoate-le și așază-le pe un platou.
  5. Mănâncă legumele cât încă sunt calde sau, dacă vrei să păstrezi și pentru a doua zi, ai grijă să le pui într-un vas acoperit la frigider după ce s-au răcit.
  6. Pentru o variație interesantă, poți alege să pui legumele pe frigărui.

Foto: 123rf.com