Cătină cu miere

Combinația de cătină cu miere este o binecuvântare pentru sistemul tău imunitar. Partea bună este că se prepară extrem de ușor, fiind un supliment alimentar la îndemâna oricui.

Cătina conține vitamina C în cantități de 10 ori mai mari decât citricele. De asemenea, este bogată în vitaminele A, B, E, F și K, precum și în fier, calciu și magneziu. Este un fruct cu puternice proprietăți antioxidante, astfel încât este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar și reducerea inflamațiilor.

La rândul său, mierea este renumită pentru proprietățile ei antibacteriene, bacteriostatice și de calmare. Este adeseori recomandată pentru ameliorarea simptomelor de răceală, dar și ca adjuvant în cazul afecțiunilor digestive.

Când combinăm cătină cu miere, rezultatul este un supliment alimentar pe cât de delicios, pe atât de sănătos. Iată mai jos rețeta, care este cât se poate de simplă:

  1. Spală bine și zdrobește fructele de cătină.
  2. Într-un borcan cu capacitate de jumătate de litru, pune fructele zdrobite.
  3. Toarnă peste ele mierea, până borcanul se umple.
  4. Închide borcanul și dă-l la frigider.
  5. Lasă cătina la macerat timp de o săptămână.
  6. După ce trece această perioadă, poți să consumi din amestec. Este recomandat să iei zilnic câte o lingură dimineața, înainte de a lua micul dejun.

Foto: 123rf.com