Varză a la Cluj

Varza a la Cluj este un preparat tradiţional de mâncare, specific zonei Ardealului, pe care orice gospodină trebuie să înveţe să-l facă. Este delicios şi se face foarte repede.  În 50 de minute ai o Varză a la Cluj delicioasă, numai bună de mâncat. Iată rețeta pas cu pas!

Varză a la Cluj - rețetă pas cu pas

Varză a la Cluj – rețetă pas cu pas

Cum faci Varză a la Cluj 

Un fel de mâncare pe bază de varză și carne, preparatul tradițional este numai bun de consumat în această perioadă. Din fericire, este o rețetă pe care o poți face și tu acasă, repede și ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face varză a la Cluj!

Orezul se fierbe în apa cu puţina sare. Ceapa se taie mărunt și se călește în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea și se condimentează cu sare și piper.

Toate compoziiţile de mai sus se așază într-o tavă de cuptor după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, înca un strat de orez și apoi încă unul de varză.

Deasupra se toarnă bulionul și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarnă smântâna, apoi varza a la Cluj se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute.

Varză a la Cluj

Varză a la Cluj