Amandine – cea mai ușoară rețetă

Credeai că poți mânca amandine doar de la cofetărie? Iată cum să le prepari la tine acasă! E mai simplu decât crezi, dacă urmezi pașii de mai jos! Învață cea mai ușoară rețetă de amandine!

Rețetă amandine – simplu și rapid chiar la tine acasă

Amandinele sunt printre cele mai cumpărate prăjituri dintr-o cofetărie. Sunt gustoase, aromate și preferate de noi toți. De azi înainte nu mai este nevoie să cumperi amandine, deoarece le poți pregăti chiar tu acasă. Rețeta este extrem de simplă. Secretul este să urmezi pașii de mai jos.

Cum faci cele mai bune amandine?

1Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în  compoziţia de gălbenuşuri.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.

Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.
Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.

Aceasta este cea mai simplă rețetă de amandine pe care o poți încearca acasă. Sunt doar câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi, iar rezultatele sunt garantate. Cele mai bune amandine făcute în casă!