Vinete pane, de post

O porție de vinete pane, de post poate fi aperitivul ideal pentru zilele în care nu servești carne! Iată cea mai rapidă și gustoasă rețetă de vinete pane de post, vegane. Gata în 15 minute, din ingrediente ieftine și la îndemână.

Cum faci vinete pane, de post:

Vinetele pane pot fi consumate drept o gustare sănătoasă, garnitură pentru un fel principal de mâncare, dar și într-un sandwich gustos și sănătos. Se prepară ușor și sunt un preparat ideal chiar și în zilele în care nu consumi carne, deoarece poți face vinete pane, de post. Iată rețeta:

Începe prin a spăla vinetele și taie-le rondele (nu foarte groase).

Într-un bol combină pesmetul cu pudra de usturoi (în cantitățile dorite de tine) și cu restul de mirodenii pe care le preferi (ceapă pudră, oregano, busuioc, turmeric, boia, etc).

Mod de preparare vinete pane, de post: Dă feliile de vinete prin combinația de mai sus și pune-le, pe rând, într-o tigaie în care ai încins ulei în prealabil.

După ce ai trecut vinetele prin compoziția de mai sus, dacă nu vrei să le prăjești în ulei, le poți pune și la cuptor, într-o tavă,  pentru 20 – 30 de minute.

Vinete pane, de post. Rețetă rapidă

Vinete pane, de post. Rețetă rapidă

Vinetele pane, de post se servesc fierbinți. Poftă mare!