Supă de roşii

Supa de roșii este una dintre cele mai simple și mai gustoase rețete culinare. Poate fi pregătită oricând, dar mai ales în plin sezon al legumelor proaspete românești. Rețeta de supă de roșii este extrem de simplă, însă gustul final este delicios. Supa de roșii este hrănitoare și ideală pentru servit în orice moment al zilei. Mai jos vei găsi cea mai bună rețetă de supă de roșii pe care îți recomandăm să o încerci acasă!

Cum să faci rapid cea mai bună supă de roșii:

1. Pentru început, se curăţă zarzavatul pentru supa de roșii: ceapa, morcovul, păstârnacul, ţelina şi ardeiul gras. Toate legumele se spală, se taie în bucăţi mari şi se pune la fiert.

2. Într-un alt vas cu apă se pun roşiile şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când roșiile sunt bine fierte, se trec printr-o sită şi se diluează cu supa de legume. Se adaugă orezul şi uleiul şi se pune din nou la fiert. Se lasă 5 – 10 minute, de la primul clocot, până ce fierbe orezul.

3. Supa de roșii se condimentează cu sare, după gust, iar când se serveşte se adaugă smântâna şi se presară verdeaţa.

Rețetă supă de roșii

Rețetă supă de roșii

O porție de supă de roșii poate fi consumată și împreună cu parmezan sau crutoane. Supa de roșii este extrem de gustoasă şi poate fi servită oricând, chiar și rece.