Salata cu friptura de vita Angus

Salata cu friptura de vita Angus
Salata cu friptura de vita Angus

Acum cateva zile am primit spre testare de la Karpaten Premium Angus o frumoasa bucata de rasol alb de vita Angus, maturata. Pana acum nu am avut ocazia sa gatesc vita Angus, asa ca am acceptat cu mare placere provocarea, fiind foarte curioasa de gustul si textura acestei carni.
Rasolul alb este o piesa din pulpa, fara grasime ce provine din partea exterioara a pulpei. Acest tip de carne se preteaza pentru diferite fripturi, snitele…etc.
Salata cu friptura de vita Angus
Premium Angus este o carne produsa in Romania, obtinuta din bovine cu o genetica de top, crescute in mod natural pe pasunile din Transilvania. Calitatea superioara este data de procesul de maturare, fragezime, aroma si marmorare.
Mai multe detalii despre aceste produse dar si modul cum puteti achizitiona acest tip de carne, gasiti pe site-ul Karpaten Premium Angus !!
Eu am ales sa pregatesc o Salata cu friptura de vita Angus, o reteta de vara, usor de pregatit dar foarte gustoasa si satioasa. Carnea s-a dovedit a fi extrem de frageda, gustoasa si cu o aroma deosebita!!
Salata cu friptura de vita Angus

Salata cu friptura de vita Angus- Ingrediente

350 g rasol alb de vita angus
6-8 cartofi noi, mici
fasole verde
un avocado
masline verzi si negre
frunze de spanac tanar
frunze de laptuci
rosii cherry
o lingura patrunjel  tocat
o lingura chives tocat
sare
piper negru macinat grosier
Salata cu friptura de vita Angus

Dressing
2 linguri ulei de masline
o lingura otet de vin rosu
2 lingurite mustar cu miere
sare si piper negru

Salata cu friptura de vita Angus- Mod de preparare

Carnea taiata in felii groase de 1,5 cm se sterg cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu piper macinat  grosier. Se lasa deoparte.
Cartofii noi se curata de coaja sub jet de apa cu ajutorul unui burete nou de vase. Se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu sare si se fierb circa 10 min sau pana ce furculita ii patrunde usor.
Fasolea verde se curate si se fierbe in apa cu sare pana ce este al dente apoi se scoate intr-un vas cu apa cu gheata pentru a-i opri gatirea si a ramane verde.
Se pune intr-un castron fasolea si cartofii taiati in doua sau in patru…in functie de cat de mari sunt, se adauga rosiile cherry taiate in doua, maslinele, patrunjel tocat, chivas si se lasa deoparte.
Ingredientele de la dressing se pun intr-un borcan cu capac impreuna cu 2 linguri de apa. Se scutura borcanul  pana ce se amesteca bine.

Friptura din rasol alb de vita Angus

Se incinge un gratar de fonta. Se frige carnea timp de 2 ½ min pe fiecare parte sau mai mult daca vreti sa fie mai bine facuta.
Salata cu friptura de vita Angus
Se pune pe o farfurie se condimenteaza cu sare si se lasa 5 min acoperita.
Carnea se taie in fasii late de ½ cm.
Salata cu friptura de vita Angus

Pe un platou sau farfurie se aranjeaza frunzele de spanac si laptuci.
Dressingul se toarna peste legumele din castron si se amesteca cu grija apoi se pun peste frunzele de salata. Avocado se taie in cubulete si se pune si el peste legume.
Salata cu friptura de vita Angus
Se aseaza deasupra si fasiile de carne si se mai stropeste cu putin dressing.
Se serveste imediat alaturi de felii de bagheta prajita sau dupa pofta fiecaruia.
Salata cu friptura de vita Angus
Pofta buna!!