Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

Cosulete de ciocolata cu fructe de padureCosulete de ciocolata cu fructe de padure
Daca iubiti ciocolata, sigur veti folosi la deserturi, prajituri o ciocolata de buna calitate care este ideala la prepararea acestora. Am avut initial in plan mai multe retete cu ciocolata, dar cu aceasta reteta zic eu ca am demonstrat cat de buna este si cat de usor se poate lucra cu Ciocolata Poiana Amaruie cu 65% cacao.
Nu din orice ciocolata poti pregati cosuletele de ciocolata. Aceasta ciocolata Poaiana Amaruie cu 65% cacao este ideala pentru a le pregati. Cosuletele de ciocolata au iesit fine, lucioase, fara a adauga unt in compozitie. La acest desert simplu am folosit doua tipuri de ciocolata, Ciocolata Poiana Amaruie cu 65% cacao, la pregatirea cosuletelor si Ciocolata Poiana cu lapte, pentru crema.

Vedeta acestei retete este deci, Ciocolata Poiana Amaruie cu 65% cacao !!!

Aceasta ciocolata este de foarte buna calitate, perfecta pentru a fi folosita la prajituri si alte deserturi. Are un continut ridicat de cacao(65%) si ofera un gust intens prajiturilor. Se topeste foarte bine, este lucioasa si se lucreaza foarte bine cu ea. Se gaseste ambalata in tablete de 80g la un pret accesibil, calitate extra, la pret mic! Incercati cu curaj Ciocolata Poiana la deserturile pe care le pregatiti, sigur nu veti da gres cu ea.

Cei de la Poiana va asteapta si de aceasta data cu o supriza placuta!!!

Super Concurs Poiana !!!

Premii senzationale !!! 6 Mixere KitchenAid !!!
Perioada de desfasurare a concursului este 22 martie 2018 – 11 aprilie 2018

Care sunt cerintele pentru a participa la acest Concurs ?

1. Pregatiti un desert cu ciocolata, sau puteti pregati desertul pregatit de mine, important este sa folositi Ciocolata Poiana
2. Sa pozati preparatul final alaturi de ambalajul tabletei de ciocolata Poiana Amaruie cu 65% cacao
3. Incarcati poza pe site-ul Campaniei www.poianaamaruie.ro
La finalul fiecarei saptamani de concurs se va alege prin tragere la sorti cate 2 castigatori

Mai multe detalii despre regulament si conditii de participare gasiti pe site-ul campaniei  www.poianaamaruie.ro

Daca nu stiti ce sa pregatiti puteti incerca desertul propus de noi – Cosulete de ciocolata cu fructe de padure-o gasiti mai jos si in format Video-sau va puteti inspira din retetele noastre-prajituri cu ciocolata

Cosulete de ciocolata cu fructe de padure-Reteta Video

Cosulete de ciocolata cu fructe de padure, un desert simplu cu doua tipuri de ciocolata, cu fructe de padure acrisoare si crema de ciocolata cu lapte. Nu iti doresti nimic mai mult decat acest desert simplu de preparat. Cosuletele de ciocolata se pot pregati si pastra timp mai indelungat la rece. Se pot umple cu fructe diverse si crema, sau doar cu crema. Ramane la latitudinea fiecaruia cu ce va umple cosuletele de ciocolata.

Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

Ingrediente Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

2 tablete Ciocolata Poiana Amaruie cu 65% cacao
9 forme de silicon pentru cupcakes
1 pensula

Ingrediente Crema pentru Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

1 tableta Ciocolata Poaiana cu lapte
250 ml frisca
2 lingurite gelatina

Alte ingrediente

fructe de padure
menta pentru ornat

Preparare Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

Topim ciocolata amaruie rupta bucati pe baie de aburi. Ungem formele cu ciocolata topita cu ajutorul unei pensule.Formele unse se pun la rece pentru 30 minute. Se repeta operatia de ungere inca de doua ori. Dupa a doua ungere se lasa formele din nou la rece. La a treia ungere formele se lasa la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte daca nu va este urgent sa le umpleti.
Se scot cu grija din forme si se lasa la rece pana pregatim crema de ciocolata.

Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

Preparare Crema pentru Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

Topim ciocolata Poiana cu lapte pe baie de aburi. Se pune gelatina la hidratat cu 2 linguri de apa rece. Se incalzeste usor (NU SE FIERBE!!!). Frisca se bate si adaugam ciocolata topita si gelatina. Se amesteca usor pana la omogenizare.

Asamblare Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

In fiecare cosulet de ciocolata punem fructe de padure si deasupra cu un pos sau cu lingurita punem crema de ciocolata. Decoram cu frunze de menta si daca doriti se poate glasa cu ciocolata topita.

Cosulete de ciocolata cu fructe de padure

Va dorim Bafta si spor la Prajiturit!!!