Paste quatro formaggi

Preparare

Paste quatro formaggi cremoase și aromate – o rețetă simplă și delicioasă, extrem de ușor de pregătit, cu un gust minunat! 

Una dintre rețetele de paste care au câștigat, în ultima perioadă, o popularitate foarte mare în rândurile noastre, ale românilor. Cum suntem un popor iubitor și consumator de lactate, nu se putea să nu ne lipim de o rețetă atât de gustoasă și sățioasă care conține nu unul, ci 4 feluri de brânzeturi! Să facem împreună cea mai gustoasă și rapidă variantă de paste quatro formaggi.

  • Fierbe pastele (noi am folosit penne în loc de spaghete, de această dată) conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-le, păstrând 1 ceșcuță (circa 60 ml) din apa în care au fiert.
  • Într-o tigaie mare, încălzește la foc mic untul și uleiul. Adaugă usturoiul tocat și lasă-l la sotat timp de 1 minut. Toarnă apa de la paste, smântâna și pastele deasupra. Amestecă și lasă să dea un pic în clocot, la foc mediu.
  • De îndată ce începe să clocotească, adaugă brânzeturile rând pe rând, asezonează cu sare ți piper, amestecând continuu – timp de 1 minut și jumătate.
  • Dă focul mic și lasă pastele să se facă și sosul să scadă și să se îngroașe, amestecând continuu – timp de 1-2 minute.
  • Dacă vrei ca gustul de usturoi să fie ceva mai puternic, taie un cățel de usturoi și freacă cu el fundul fiecărei farfurii pe care vei pune porțiile. Se servesc cu  ceapă verde presărată pe deasupra, sau cu pătrunjel.

Alte rețete delicioase quatro formaggi:

Cartofi quatro formaggi

Pizza quatro formaggi

Ciuperci umplute quatro formaggi