Drob în foietaj

Preparare

Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! Va arăta minunat pe masa ta festivă!

1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu sare morcovii curaai, iar în alt vas, cele doua oua.

2. Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin robot sau se toaca marunt (dupa preferinţele fiecaruia).

3. Într-un bol, se pun carnea tocata, patrunjelul, ceapa verde tocata, morcovii si gogosarii taiaţi marunt si se amesteca bine. Se adauga ouale batute bine, ienibaharul zdrobit, oregano, sare, piper si se omogenizeaza foarte bine.

4. Aluatul de foietaj decongelat în prealabil se desfasoara pe masa de lucru tapetata cu faina, apoi se transfera în tava unsa si tapetata cu puina faina. Deasupra se toarna jumatate din compoziţia de drob, se pun cele doua oua fierte si se toarna restul amestecului de carne.

5. Compoziţia se acopera cu aluatul de foietaj, se unge cu ou si se da tava la cuptorul preîncalzit, timp de 30 de minute, la foc mic. Odata copt, se scoate drobul din cuptor si se lasa la racit în forma. Când e complet rece, se scoate din tava, se feliaza si se serveste la masa.

Alte rețete de drob pe care le poți încerca:

Drob în aluat

Drob în prapure

Drob cu garnitură de morcovi

Foto: shutterstock