Pui în crustă de parmezan

Preparare

Pui în crustă de parmezan – rețetă simplă, delicioasă, rapidă și extrem de gustoasă! O alternativă mai rapidă și mai sănătoasă la clasicul șnițel – mai ales dacă decizi să îl faci la cuptor în loc să prăjești în tigaie!

  1. Taie felii subțiri pieptul de pui. Asezonează fiecare bucată cu sare și piper.
  2. Pregătește 3 vase: în unul pune parmezanul ras, în unul ouăle bătute și în altul pesmetul. Toacă pătrunjelul și amestecă-l cu ouăle bătute, împreună cu rozmarinul.
  3. Încinge tigaia. Dă, pe rând, fiecare bucată prin: a) parmezan (scutură excesul); b) ouăle bătute (lasă excesul să se curgă); c) pesmet.

*Motivul pentru care scuturi excesul de fiecare dată? Dacă faci asta, nu mai riști să rămână puiul fără crustă atunci când îl pui la prăjit.

pui in crusta de parmezan

4. Încinge puțin ulei în tigaie. Pune 2-3 bucăți de pui (nu înghesui mai multe, nu are rost. Decât dacă ai o tigaie mai                 mare) și lasă-le la prăjit 4-5 minute. (Dacă vezi că se prăjește prea repede crusta, dă focul mai mic). Întoarce pe                     partea cealaltă, mai lasă 5 minute la prăjit și scoate-le pe o farfurie.

Alte rețete delicioase pe bază de pui:

Pui Marengo

Pui cu ciuperci şi broccoli

Cordon Bleu de pui la cuptor