Rețete de drob pentru masa de Paște

Dacă sarmalele sunt piesa centrală a mesei de Crăciun, când vine vorba de Paște, drobul e, fără doar și poate, vedeta festinului culinar. Vorba “câte bordeie, atâtea obiceie” se potrivește ca o mănușă acestui preparat culinar. Fiecare zonă a țării face drobul într-un anumit fel. Fiecare familie face drobul într-un anumit fel. Fiecare membru al familiei prefer un anumit tip de drob. Și tot așa. Dileme peste dileme, dar ce dileme gustoase, așa-i? Noi am zis să sărim în ajutorul fiecărui gospodar în parte și am întocmit, repede repejor, o listă cu cele mai bune droburi pe care le avem. Tot ce ai de făcut e să alegi și… spor la treabă!

Drob în prapure

drob-prapure

Dacă vrei să gătești 100% tradițional românește, așa trebuie să faci drobul: în prapure, așa cum o făceau bunii și străbunii noștri, la fiecare Paște. E mai simplu decât crezi, dacă respecți, pas cu pas, indicațiile de aici.

Drob simplu

Image: 45759, Credit line: profimedia.cz

Pentru a pregăti acest drob ai nevoie de minimum de cunoștințe culinare și de numai 30 de minute libere. Arată apetisant, are un gust delicios și, cel mai important, clasic, pe placul tuturor. Dacă vrei să mergi la sigur din toate punctele de vedere, prepară drobul pentru Paște după rețeta simplă de aici.

Drob în foietaj

Drob în foietaj

O rețetă specială, extrem de aspectuoasă, pe care ți-o recomandăm să faci dacă stai bine cu timpul și, mai ales, dacă vrei să îți impresionezi musafirii până peste poate. Cu mimim de efort (dar cu destul de mult timp petrecut în picioare) o să faci cel mai gustos drob al vieții tale, după rețeta de aici.

Drob picant de miel

shutterstock_3656288632

O rețetă nu foarte populară, deoarece nu toți consumă produse iuți sau picante. Dar pentru amatorii de senzații culinare tari, acesta este drobul ideal. Se face conform pașilor de aici.

 Drob cu pui şi legume

drob

L-am lăsat la final pentru că există foarte puțini români care nu fac drobul din miel. Dar pentru că sunt oameni care iubesc mieluțul viu și nevătămat și nu se îndură să îl mănânce, am pregătit, special pentru ei, o rețetă de drob din pui, carnea noastră cea de toate zilele. Se face ușor și mai rapid decât cel de miel, conform rețetei de aici.