Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște

Că întotdeauna facem mai multă mâncare decât este necesar, asta o știm cu toții. Mai ales cu ocazia marilor sărbători. De Paște – cea mai mare sărbătoare a creștinătății, pe care ne pregătim să o întâmpinăm – principala problemă/întrebare este “ce facem cu ouăle fierte rămase după zilele de sărbătoare?”

Ca răspuns și mână de ajutor la această problemă, v-am pregătit câteva rețete mai mult decât ușoare și extrem de gustoase pe care să le pregătiți în zilele de după Paște.

Salată bavareză

salata-bavareza

Din numai 5 ingrediente pe care sigur le ai în gospodărie poți pregăti o masă rapidă și pe placul tuturor membrilor familiei. Perfectă pentru luat la serviciu într-o caserolă. SFAT: ia mai multă decât ai de gând să mănânci, sigur vor dori colegii să guste! Vezi ce ușor se prepară salata bavareză.

Ouă cu spanac la cuptor

Ouă-cu-spanac-la-cuptor

Gata cu totul în 20 de minute, din ingrediente puține și ieftine (ouăle le ai deja). O masă sănătoasă care este extrem de necesară după o perioadă în care ne-am ghiftuit cu toate bunătățile. Prepară şi tu ouă cu spanac la cuptor, după instrucțiunile de aici.

Ruladă cu ou şi spanac

rulada

De ce e perfectă pentru zilele de după Paște? Pentru că se face cu ingrediente din care 100% ți-au mai rămas “câte puțin din fiecare” prim cămară: un pic de ceapă verde, niște spanac, puțină carne de porc și, cum se putea altfel, ouă fierte. Bună, rapidă și aromată: să facem o ruladă cu ou și spanac, după rețeta de aici.

Salată de ouă

shutterstock_1435220352

Poți să o servești ca atare sau să o pui între două chifle ușor prăjite. Oirucm ar fi, salata aceasta de ouă e o metodă mai mult decât inspirată și extrem de delicioasă prin care poți folosi ouăle fierte rămase după masa de Paște. O faci simplu, după indicațiile de aici.

Ouă scoțiene

oua

Am ținut pentru final cea mai “altfel” rețetă din cele recomandate de noi. E mai ușoară decât pare, iar rezultatul final e absolut minunat! Un aperitiv pe care îl găsești acum cam în orice pub din Marea Britanie și Scoția, remediu eficient pentru un stomac bombardat de alcool. Una peste alta, ai toate motivele să faci ouă scoțiene cu ce îți rămâne de la Paște, după rețeta asta simplă de aici.

Foto articol: shutterstock