Cum alegi cea mai buna imprimanta A0+ pentru afaceri?

Achizitionarea unui plotter A0+ este o investitie semnificativa si pe termen lung pentru o afacere. In calitate de antreprenor, te astepti ca plotterul sau imprimanta de format larg sa aiba o durata de viata de cativa ani de zile, oferindu-ti, in acelasi timp, cea mai buna calitate a imprimarii, performanta si usurinta de utilizare. 

Mai presus de toate, utilizarea unei imprimante A0+ trebuie sa ofere valoare operatiunilor de afaceri pentru cheltuielile intreprinse. Dar, cu atat de multe optiuni disponibile si diferite de imprimante de format larg de pe piata, cum faci alegerea modelului potrivit pentru afacerea ta?

Iata cativa factori pe care sa-i iei in considerare daca vrei sa raspunzi la intrebarea: Cum alegi cea mai buna imprimanta A0+ pentru afacerea ta?

Calitatea imprimarii

Calitatea imprimarii afecteaza cat de precise si detaliate pot fi schitele, desenele, randarile si alte materiale care necesita tiparite. Cand fiecare mic detaliu conteaza, ai nevoie de un plotter care sa ofere un rezultat cat mai apropiat de precizia perfecta a liniilor trasate initial. Precizia liniei este marja de eroare dintre linia imprimata si pozitia liniei din fisierul original de pe calculator.

Astfel, precizia liniei ar trebui sa fie cat mai mica posibil – cea mai buna imprimanta A0+ pentru afacerea ta ar trebui sa ofere o precizie a liniei de 0.1% sau chiar mai putin.

De asemenea, trebuie sa te orientezi catre un plotter care poate imprima cu o latime minima garantata a liniei. Aceasta este o masura a celei mai subtiri linii pe care o poate imprima o imprimanta de format larg. Cu cat latimea minima a liniei este mai mica, cu atat rezultatele de imprimare pot fi mai precise si detaliate, fara distorsiuni.

Viteza de imprimare

Daca trebuie sa astepti de fiecare data ca imprimanta ta sa se incalzeasca pentru a tipari acea schita urgenta, inseamna ca pierzi timp si bani. Viteza de imprimare este importanta, mai ales cand ai un proiect in desfasurare si un necesar mare de imprimare.

Viteza de imprimare nu este doar despre cat de mult timp este nevoie pentru a acoperi o plansa A1, de exemplu. Viteza de imprimare end-to-end acopera, de asemenea, timpul de pregatire si operatiunile, cum ar fi incarcarea hartiei in imprimanta si colectarea rezultatelor.

Usurinta de utilizare

Amintind despre viteza de imprimare si despre frustrarea utilizarii unei imprimante careia ii lipseste aceasta caracteristica, o alta functie principala la care trebui sa fii atent cand esti in cautarea unui plotter este usurinta de utilizare. Este important sa gasesti o imprimanta A0+ fiabila, simpla si compatibila cu diferite software-uri de modelare (CAD, GIS, PFP) si formate de fisiere.

De asemenea, cele mai bune optiuni de plottere A0 dispun de conectivitate in Cloud si sunt compatibile cu o gama larga de programe de proiectare si redactare.

Alte functii care pot face utilizarea unei imprimante A0+ mai interactiva si usoara sunt:

  • Spatiu de stocare suficient pentru a gestiona fisiere mari;
  • Imprimarea in loturi, in special atunci cand este vorba de fisiere PDF;
  • Acces de la distanta, astfel incat sa poti obtine documentele tiparite necesare fara a fi neaparat la sediu/birou;
  • Functie de scanare;
  • Incarcare usoara a hartiei si a cernelii.

Aceste functii inteligente pot face diferenta dintre un plotter normal si unul care este cu adevarat receptiv la nevoile afacerii tale.

Daca ai nevoie de calitate, viteza si usurinta in utilizare, alege din portofoliul de imprimante plotter pentru hartie A0+ de la brandul Ricoh!

Articolul Cum alegi cea mai buna imprimanta A0+ pentru afaceri? apare prima dată în Stiri Zilnic.