Cum poti introduce catina in alimentatia ta?

Catina este deja binecunoscuta pentru continutul sau foarte mare de vitamina C si pentru multiplele beneficii pe care le are pentru sanatatea oamenilor. Tocmai de aceea, multi doresc sa o includa in alimentatia lor de zi cu zi, numai ca micile fructe de culoare portocalie nu au un gust care sa fie pe placul tuturor, motiv pentru care trebuie sa gaseasca solutii pentru a o putea consuma cu placere, dar sa se bucure in acelasi timp de toti nutrientii pe care ii are – vitamine, minerale, antioxidanti. 

Exista multe moduri de a beneficia de efectele pentru sanatate ale catinei, cel mai adesea aceasta fiind vanduta in farmacii naturiste sub forma de ceaiuri, fructe uscate, uleiuri esentiale sau chiar comprimate. O solutie care poate fi insa pe placul tuturor poate fi o portie de suc de catina, care sa fie consumat zilnic, in cure de 3-6 luni. 

De asemenea, catina poate fi inclusa in alimentatie si in alte moduri, ca de exemplu: 

Consumul in stare proaspata 

Se recomanda sa se consume boabe proaspete de catina, numai ca gustul acrisor al acestora le paote face dificil de acceptat. Drept urmare, pentru a se pastra pentru un timp indelungat, fara sa-si piarda proprietatile valoroase, fructele de catina pot fi congelate. Ulterior, acestea pot fi utilizate in smoothie-uri, milkshake-uri si alte sucuri de fructe si legume, obtinandu-se astfel o gustare nutritiva si gata de consum in doar cateva secunde.

Catina inclusa intr-un sos

Gustul picant si delicat al catinei o face un ingredient ideal pentru prepararea unor sosuri si dressinguri delicioase si originale. Este suficient sa se adauge o cantitate mica de suc de catina la un sos sau la o vinegreta. Catina se potriveste de minune cu carnurile tari, pestele, branza si legumele crude. 

Deserturi cu catina 

Sucul si fructele de catina, inclusiv cele uscate, pot fi incorporate in majoritatea produselor de patiserie traditionale. De exemplu, catina poate fi folosit pentru a imbunatati o reteta de ganache pentru tort, existand totodata retete excelente de placinte, creme de desert si tarte de fructe cu catina. 

Articolul Cum poti introduce catina in alimentatia ta? apare prima dată în Stiri Zilnic.