De ce factoringul poate fi o soluție de finanțare mai bună decât un credit bancar?

Intenționezi să-ți dezvolți afacerea. Ideile tale și părțile interesate – clienți/furnizori – sunt pregătite, dar bilanțul firmei tale nu este unul ok. 

Din păcate, ai prea mulți bani blocați în facturile cu plata la termen. Există servicii pe care le-ai prestat sau marfă pe care ai livrat-o deja, iar acum aștepți să încasezi banii. Nu poți accesa un credit bancar din cauza istoricului negativ de credit sau pentru că nu poți prezenta garanții.

Nu știi ce ai de făcut? Poți accesa fondurile necesare cu ajutorul unei companii de factoring.

Ce este factoringul?

Factoringul este o formă alternativă de finanțare, ideală pentru întreprinderile mici și mijlocii, în special pentru firmele care nu au un istoric bancar pozitiv sau îndelungat.

În cercurile financiare, există o zicală populară: „o bancă îți oferă bani doar atunci când nu ai nevoie de ei”. Acest lucru se datorează faptului că băncile operează pe un model de finanțare bazat pe ceea ce firma ta a făcut deja și pe activele pe care le deții în prezent.

Factoringul este o modalitate inovatoare prin care afacerea ta poate accesa fondurile pe care le ai blocate în facturile cu plata la termen.

O companie de factoring îți cumpără efectiv facturile neachitate de clienți și îți avansează până la 80% – 90% din valoarea lor. Apoi compania de factoring colectează banii de la clienții tăi în numele tău și îți transferă diferența din valoarea facturilor, mai puțin un comision de factoring.

În principiu, o companie de factoring acceptă să îți cumpere facturile neachitate dacă clienții tăi prezintă încredere. Vor colecta sumele de bani de la clienții tăi, având o atitudine prietenoasă în așa fel încât să nu vă afecteze imaginea firmei și relația cu clienții.

Gândește-te la extinderea businessului tău ca și cum ai conduce o mașină. Băncile la care apelezi pentru un credit se uită în oglinda retrovizoare a mașinii, pentru a vedea unde ai fost. Prin comparație, factoringul înseamnă să te uiți prin parbriz spre locul în care mergi și la toate oportunitățile pe care le ai pe drumul care urmează. 

În general, o companie de factoring urmărește direcția în care se îndreaptă afacerea ta și îți oferă lichiditățile de care ai nevoie pentru a ajunge acolo mai rapid, mai ușor și cu mai multă încredere.

Articolul De ce factoringul poate fi o soluție de finanțare mai bună decât un credit bancar? apare prima dată în Stiri Zilnic.