De ce beneficii se bucura angajatii din IT?

Sectorul IT nu este numai un domeniu in care se poate castiga foarte bine, ci companiile ofera angajatilor si o multime de beneficii extrasalariale, care au rolul de a-i motiva sa fie productivi si sa nu isi schimbe locul de munca. 

Ce beneficii extrasalariale sunt urmarite de viitorii angajati din IT? 

Domeniul IT este unul dintre putinele domenii care nu au fost afectate de criza sanitara din ultimii ani, aceasta perioada fiind de fapt una foarte prospera pentru companiile de IT. Din acest motiv, unele dintre acestea se confrunta si cu un deficit de personal, motiv pentru care numarul de joburi in IT disponibile este unul foarte mare. 

In plus, candidatii din acest domeniu nu urmaresc numai un salariu motivant, ci si beneficii extrasalariale. Printre cele mai intalnite astfel de beneficii se regasesc un program de lucru flexibil, asigurari medicale, programe de perfectionare si de well-being, programe de dezvoltare personala, bonusuri de performant sau de loialitate si chiar scutirea de la anumite taxe si impozite. 

Care sunt motivele pentru care angajatorii ofera astfel de beneficii? 

Competitivitatea din domeniul IT este una foarte mare, iar mobilitatea angajatilor este si ea una ridicata. In plus, numarul specialistilor din IT este unul mai mic decat cererea de pe piata muncii, de aceea companiile trebuie sa se foloseasca de toate instrumentele pe care le au la indemana pentru a atrage si, mai ales, pentru a retine noi angajati.

Salariile din IT sunt unele dintre cele mai mari atat la nivel national, cat si international, acesta fiind un motiv important pentru care oamenii aleg sa se specializeze in acest domeniu. Cum insa cererea depaseste oferta, acest salariu nu este suficient, angajatorii fiind nevoiti sa ofere si alte beneficii extrasalariale. 

Chiar si candidatii aduc in discutie acest aspect inca de la interviul de angajare, pentru a sti inca de la bun inceput care sunt conditiile contractuale, conditiile de lucru si de dezvoltare, precum si asigurare medicala sau decontarea abonamentelor de la sala de sport. 

In concluzie, domeniul IT este unul dintre cele mai ofertante pentru viitorii angajati, mai ales ca piata muncii este in criza de astfel de specialisti.  

Articolul De ce beneficii se bucura angajatii din IT? apare prima dată în Stiri Zilnic.