Cand este momentul potrivit in care sa se faca revizia centralei termice si cat costa?

Centrala termica este un mijloc eficient de incalzire a locuintei, asigurand tot confortul termic de care este nevoie si oferind, totodata, posibilitatea consumului redus de energie electrica. Datorita faptului ca centrala termica poate sa fie activata la cererea proprietarului, ii ofera acestuia posibilitatea de a economisi in zilele cand vremea nu este atat de rece.

Pentru a se asigura buna functionare a centralei termice, este nevoie ca dupa o anumita perioada de folosire sa se cheme un specialist care sa verifice care este stadiul in care se afla piesele din interior si care sunt masurile care trebuie sa fie aplicate in cazul in care o piesa sau componenta nu functioneaza in parametri optimi.

Care este intervalul de timp la care trebuie sa se faca revizia centralei termice?

Centrala termica, dupa o anumita perioada de folosire, trebuie sa beneficieze de o revizie. Intr-un an, centrala acumuleaza aproximativ 14.000 de ore de activitate, ore in care este solicitata la maximum pentru a incalzi in mod corespunzator toata locuinta. Este normal ca piesele din aceasta sa se deterioreze dupa o perioada atat de indelungata de folosire, de aceea, reparatiile sunt aproape inevitabile. 

Pentru a se estompa cat de mult posibil costurile de reparatii, este necesara revizia centralei termice. Specialistul care se ocupa de aceasta procedura poate sa sesizeze imediat daca nu este ceva in regula si, cu cat este identificata din timp, cu atat problema nu solicita costuri prea mari. 

Care este pretul platit pentru verificarea conditiei centralei termice?

Revizia centralei termice este, asadar, o procedura care nu trebuie sa fie amanata, care contribuie la buna sa functionare si care ajuta la identificarea timpurie a posibilelor piese defectate. 

Cat costa revizia la centrala termica? Pentru acest proces, preturile variaza de la un specialist la altul in functie de gradul de complexitate a verificarii, in functie de nivelul de aprofundare. Astfel, orice persoana care are nevoie de servicii de revizie pentru centrala termica, poate sa se astepte la un interval de pret cuprins intre 150 lei – 300 lei, care poate fi o suma mica de bani in comparatie cu siguranta locuintei.

Centrala termica este un sistem de incalzire complex, realizat din componente care pot fi verificate cu atentie doar de inginerii autorizati ANRE care lucreaza in domeniu, care au cunostinte specializate si experienta necesara. 

De aceea, este foarte important sa se apeleze doar la interventia inginerilor specializati si nu la orice amator care poate sa nu ofere o verificare la fel de precisa. Este foarte important ca centrala termica sa fie tratata cu atentie, pentru ca pericolele la care se supun proprietarii lor sunt uriase in cazul in care nu functioneaza cum trebuie.

In concluzie, persoanele care au centrale termice, trebuie sa ia in considerare interventia unor ingineri autorizati care sa se ocupe de procedura de revizie, pentru ca este de o importanta majora ca centrala sa functioneze in parametri optimi atat in ceea ce priveste siguranta locatarilor locuintei, cat si in ceea ce priveste prevenirea stricaciunilor costisitoare. 

Cei care inca nu au o centrala termica, dar au in plan sa-si achizitioneze una, pot sa ia in considerare Aleroma, un magazin online care cuprinde o gama larga de produse de acest fel.

Articolul Cand este momentul potrivit in care sa se faca revizia centralei termice si cat costa? apare prima dată în Stiri Zilnic.