Detoxifierea colonului şi corpului cu sucuri – ce trebuie să ştii

Unul din principalele scopuri ale adulţilor care doresc să aibă o stare de sănătate mai bună, să se simtă mai bine, să se mişte mai lejer şi să scape de constipaţie este detoxifierea colonului şi organismului. 

Dieta cu sucuri care nu trebuie să dureze mai mult de cinci zile se va dovedi extrem de eficientă pentru toţi cei care au în plan să se simtă, să arate mai bine şi să îşi menţină frumuseţea. Dieta cu sucuri detox este recomandată de către specialişti adulţilor care au o sănătate de fier, celor care vor să aibă energie şi să se simtă bine pe o perioadă îndelungată.

Beneficiile dietei cu sucuri de fructe

Sucurile de fructe preparate în casă, în combinaţie cu sirop de aronia se vor dovedi extrem de benefice pentru organismul uman, fiind bogate în vitamine, în antioxidanţi, având foarte puţine calorii. Este important de ştiut că în perioada de detoxifiere se recomandă consumul exclusiv al sucurilor de fructe ce purifica organismul, în combinaţie cu supe uşoare, peşte la grătar, legume la grătar sau alimente foarte uşoare. 

Sucurile detox vor înlocui cu succes vitaminele care pot fi achiziţionate din farmacii şi care nu garantează o detoxifiere a organismului, ci doar un “boost” de vitamine. Sucurile de legume şi de fructe, dense, groase, bogate în vitamine şi în antioxidanţi sunt perfecte pentru detoxifierea organismului. Dieta cu sucuri naturale de fructe aduc următoarele beneficii:

  • asigura un aport foarte mare şi variat de nutrienţi esenţiali pentru un organism sănătos;
  • digestia se va îmbunătăţi, efortul digestiv va scădea;
  • pot fi tratate cu succes diferite afecţiuni şi tonusul general al organismului cunoaşte îmbunătăţiri semnificative;
  • se elimină toate toxinele acumulate în corp din excesele alimentare;
  • se va îmbunătăţi somnul;
  • oamenii se vor simţi mai “uşori” şi mai odihniţi, cu un nivel de energie care va creşte simţitor.

Cât trebuie ţinută dieta de detoxifiere cu sucuri pentru a nu periclita sănătatea

Pentru a nu periclita sănătatea consumatorilor, dieta de detoxifiere cu sucuri nu trebuie ţinută o perioadă îndelungată. Detoxifierea exclusivă cu sucuri nu trebuie să depăşească trei zile pentru  a nu pune în pericol sănătatea organismului. Dieta de detoxifiere poate avea mare succes dacă include suc de roşii, de struguri, de mentă, lime, varza, spanac, sfecla roşie, broccoli, morcovi, spanac, ţelina şi aronia, în diferite combinaţii. 

Fără doar şi poate în timpul dietei de detoxifiere cu sucuri şi câteva săptămâni după se recomandă evitarea consumului de zahăr şi de alimente procesate, de sucuri din comerț, de apă carbogazeificata, se va limita la minim consumul de alcool, se va asigura o cantitate suficientă de fructe şi legume din surse de încredere, fără a fi injectate, stropite sau procesate. 

De asemenea, în timpul dietei de detoxifiere se va pune accent şi pe calitatea somnului, dar şi pe consumul de alimente bogate în prebiotice, în combinaţie cu sucuri neîndulcite din plante şi cu un program de exerciţii regulat şi un consum de minim 2 litri de apă la zi.

Articolul Detoxifierea colonului şi corpului cu sucuri – ce trebuie să ştii apare prima dată în Stiri Zilnic.