Pâine fără gluten

Multe alimente se consumă cu pâine. Dar dacă ai intoleranță la gluten, ce faci? Răspunsul este simplu: pâine fără gluten!

Glutenul este o proteină care se regăsește în mai multe cereale, cum ar fi grâul, secara și orzul. Pentru cei mai mulți oameni, glutenul poate fi consumat fără efecte secundare. Însă în cazul celor care suferă de boală celiacă sau sensibilitate la gluten non-celiacă, glutenul stimulează stimulează sistemul imunitar într-un mod excesiv, distrugând mucoasa intestinală.

Semnele bolii celiace în cazul adulților includ scaune diareice sporadice și o scădere în greutate îngrijorătoare, după cum arată Regina Maria. Dacă în familia ta există cazuri de boală celiacă, este bine să îți faci analize, chiar dacă nu ai simptome ale bolii.

Pentru că intoleranța la gluten nu trebuie să te oprească din a te bucura de micile plăceri ale vieții, iată o rețetă de pâine fără gluten pe care o poți pregăti indiferent dacă ești începător sau nu într-ale bucătăriei.

  1. Cerne făina fără gluten într-un castron.
  2. Adaugă peste ea sarea și zahărul și amestecă.
  3. Fă o gropiță în mijlocul amestecului, în care torni apa călduță, drojdia și uleiul de măsline.
  4. Amestecă bine cu un tel sau cu un mixer. Aluatul rezultat va fi moale și lipicios.
  5. Lasă castronul cu aluat la frigider timp de vreo 12 ore.
  6. Aluatul răcit se pune pe o foaie de copt tapetată cu făină. Pui foaia în tava de copt și modelezi aluatul după forma tăvii.
  7. Acoperi vasul cu un capac și îl dai la cuptor, la foc mediu.
  8. După aproximativ jumătate de oră, iei capacul și lași pâinea la copt până se rumenește.

Foto – 123rf.com